PLETEMO DRAMU U PLETERNICI: “Entuzijazmom pomičemo granice i kreiramo dječje osmjehe”

Datum objave: 25. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

PLETERNICA – Društvo naša djeca Pleternica tijekom sljedećih nekoliko dana aktivno „plete“ dramski izraz namijenjen najmlađim sugrađanima potičući ih na razvijanje vještina govora, na bavljenje dramskim izrazom i na sudjelovanje u kulturnim aktivnostima.

„Pletemo dramu“ je projekt Društva naša djeca Pleternica za koji su ostvarili jednokratnu podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te se provodi nešto više od godinu dana. Zbog epidemiološke situacije završne aktivnosti nekoliko puta bile su odgađane, ali ovih dana uspješno se projekt privodi kraju i to na najljepši način.

U nedjelju su članice Društva naša djeca izvele dvije predstave „Tko (ne)čita još?!“ namijenjene djeci osnovnoškolske dobi. U predstavi se potiče čitanje te je osmišljena kako bi se obilježila i Godina čitanja.Gledatelji upoznaju djevojčicu Mašu koja više voli igrati igrice, nego čitati priče i bajke. U čudesnom zapletu susreće se s vješticom, vilom, praščićem i Crvenkapicom te uz pomoć publike, otkriva i čaroliju koju donosi čitanje. Tekst za predstavu su napisale Anita Dvorski i Renata Matičević koje daju doprinos i glumom, a uz njih glume i Valentina Briš, Zdenka Kovačević i Đurđica Marjanović.Predstava će za najmlađe biti izvedena i u prostorima Dječjeg vrtića Tratinčica tijekom sljedećeg tjedna.

Nakon predstave u kojoj glume „njihove tete“ na pozornici će umijeće pokazati i djeca na dvodnevnoj Smotri dječjeg dramskog izraza 25. i 26. 10., na kojoj će sudjelovati preko stotinu djece sa svojim dramskim izričajem, a njihovi objedinjeni nastupi, u skladu s epidemiološkim mjerama, bit će prikazani putem Youtube kanala Društva naša djeca Pleternica.

“U DND-u Pleternica iznimno smo radosni zbog ovog projekta, jer sada uz novu i prekrasnu dvoranu koju imamo u Pleternici, dobili smo i veliku podršku kojom gradsku dvoranu možemo ispuniti dječjim izrazom i djeci ponuditi ostvarivanje prava na sudjelovanje u kulturnim aktivnostima. Nadamo se da će ovaj prvi ovakav projekt biti temelj za daljnje razvijanje dječje kazališne scene u gradu Pleternici. U projektu su sudjelovale i odgojiteljice DV Tratinčica i učiteljice OŠ fra Kaje Adžića Pleternica tijekom edukacija vezanih uz dramski izraz, a uz njihovu veliku i nesebičnu podršku, velik broj djece se uključio i u ostale aktivnosti. Uz odgojno-obrazovne ustanove, podršku ovom projektu, kao i ostalim, dao je i Grad Pleternica u organizaciji. Hvala svima koji su sudjelovali u ovome projektu i svojim doprinosom učinili da ovih nekoliko narednih dana bude „zapetljano“ u jednu veliku radosnu dramsku igru.”istaknula je Renata Matičević, voditeljica projekta i predsjednica Društva naša djeca Pleternica.

“Ovo je još jedan uspješan i zanimljiv projekt nastao iz zajedničke suradnje naših udruga i ustanova. Projekt je okupio najbolje glumce iz redova Društva naša djeca i Dječjeg vrtića Tratinčica, animirao učitelje i učenike osnovne škole, dao novi sadržaj našoj multimedijalnoj dvorani te pokazao kako se kroz zajednički rad i u malim sredinama, kao što je naš Grad Pleternica, mogu realizirati velike stvari. Ponosna sam na „mali krug velikih ljudi“ koji entuzijazmom pomiču granice i izlaze van očekivanih okvira djelovanja, a sve s ciljem stvaranja enormnih količina dječjeg osmjeha,” izjavila je gradonačelnica Marija Šarić.

TEKST: S. P./ pleternica.hr        FOTO:pleternica.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn