PLESOM KROZ ŽIVOT – Uspješnim predstavljanjem na Šibenskom plesnom festivalu UO Plesna radionica Ilijane Lončar ulazi u novu 23. plesnu sezonu

Datum objave: 07. 8. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Uspješnim završetkom posljednjeg gostovanja, UO Plesna radionica Ilijane Lončar u pripremi je upisa u novu 23. plesnu sezonu koja će započeti s prvim danom školske godine  5. rujna 2022. Službeni datum početka upisa je 15. kolovoza putem web stranice www.ilijanaloncar.hr

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nedavno se vratila s 11.izdanja Šibenskog plesnog festivala održanog  25. – 30. srpnja 2022. Požešku suvremenu plesnu scenu predstavilo je 10  plesačica s najviše godina provedenih u plesnim dvoranama: Hana Krpan, Lora Matoš, Jurja Mautner, Karla Paukner, Marta Matošević, Larisa Zelenbaba, Ramona Bilić, Katarina Musić, Hana Prpić i Tonka Potnik. Polusatni program ” Plesom kroz život” pratilo je mnoštvo gostiju na šibenskoj Poljani.

Tijekom šest dana  festivala Šibenik je živio slaveći ljepotu i snagu plesne umjetnosti. Uz glavni program na šibenskim tvrđavama u sklopu kojega su nastupili mnogobrojni plesni umjetnici iz Hrvatske, SAD-a,  Mađarske, Izraela i Srbije, za Šibenčane i njihove goste organizirane su plesne predstave i nastupi na trgovima i ulicama. Djeca i mladi pohađali su plesne radionice, a među profesionalcima u plesu snažno je odjeknula panel rasprava Feminizam u umjetnosti – povezane plesom održanoj u Kući umjetnosti Arsen.

Uspješnim završetkom posljednjeg gostovanja, UO Plesna radionica Ilijane Lončar u pripremi je upisa u novu 23. plesnu sezonu koja će započeti s prvim danom školske godine  5. rujna 2022. Službeni datum početka upisa je 15. kolovoza putem web stranice www.ilijanaloncar.hr.

TEKST: S. P.            FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn