PLESNA PREDSTAVA – “Patka, smrt i tulipan” predstava nakon koje roditelji plaču, a djeca izlaze puna pitanja

Datum objave: 19. 10. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar, u sklopu projekta “Svi na plesnu predstavu” u Požegi 23. listopada gostuje predstava “Patka, smrt i tulipan” nastala u koprodukciji HNK Varaždin i UO Vrum.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar u ovoj turbulentnoj kazališnoj sezoni, uz velike napore, nastavlja projekt „Svi na plesnu predstavu” podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske poetičnom plesnom predstavom namijenjenoj djeci od 6 godina i nižim razredima osnovnih škola. Predstava će se odigrati 23. listopada  2021. (subota) s početkom u 18 sati u Gradskom kazalištu Požega.
Ulaznice po cijeni od 20 kn. će se mogu rezervirati  putem obrasca na www.ilijanaloncar.hr ili na broj 098 884 057.

Predstava “Patka, smrt i tulipan” nastala je u koprodukciji HNK u Varaždinu i UO Vrum. Režiju i koreografiju potpisuju Sanja Frühwald i Till Frühwald, a izvođači su Ana Mrak, Dina Ekštajn i Petra Bokić.

O predstavi:
Patku je već duže vrijeme pratio jedan čudan osjećaj. Kao da je netko promatra, kao da joj je netko blizu. Onda se napokon pojavila pred njom – Smrt. No Patka još nije spremna, a ni Smrti se baš ne žuri. Zajedno provode ljeto, kupaju se u jezeru, sjede na stablu ili na livadi, razgovaraju i zajedno šute. Smrt doživljava iskreno prijateljstvo i čaroliju života. Ali jesen se bliži, tada i Patka mora poći na svoje posljednje putovanje… Prema motivima dječje slikovnice “Patka, Smrt i Tulipan” Wolfa Erlbrucha VRUM pokušava pronaći pravi način kako govoriti o pitanju smrti, koje u jednom trenutku neizbježno postavi svako dijete.

TEKST: S. P./ I.L.              FOTO: UO PR Ilijana Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn