PLENKOVIĆ U SLAVONSKOM BRODU: Pružili smo ruku Đuri Đakoviću koji ima veliku tradiciju

Datum objave: 23. 1. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Predsjednik Vlade Plenković danas je posjetio tvrtku Đuro Đaković Grupa d.d. u Slavonskom Brodu, piše N1

Sastanak je počeo u 16 sati, a premijer se sastao s predstavnicima Uprave Đure Đakovića, na čelu s predsjednikom Uprave Hrvojem Kekezom. Sastanku su također nazočili i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, a predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je i proizvodnu halu Specijalnih vozila. Direktni povod sastanka bio je nedavno davanje jamsta, tj. kreditni aranžman kojim je saniran dio dugova Đuro Đaković Grupe.

Premijer je rekao kako je cilj sastanak bio povezan uz odluku Vlade da da jamstvo Đuro Đaković Grupi, a poslije sastanka odgovarao je na pitanja novinara. “Cilj posjeta Đuri Đakoviću vezan je za nedavnu odluku Vlade da da jamstvo u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna. Danas se ovdje prigodom našeg posjeta potpisao ugovor sa Hrvatskom poštanskom bankom o prvih 150 milijuna kuna koji služe za revitalizaciju poslovanja i podloga za restrukturiranje i dugoročnu održivost Đure Đakovića.

Smatramo da je ovo kompanija koja je jedna od uporišnih – u ekonomskom pogledu – točaka i Brodsko-posavske županije, ali i cijele Slavonije, ljudi koji ovdje rade, a ima ih oko 860. Time smo pružili ruku Đuri Đakoviću koji ima veliku tradiciju. Želimo da se nastavi ovako kvalitetna proizvodnja vagona sa naručiteljima iz država Zapadne Europe, te naravno i dio koji se odnosi na vojni program. U godinama koje su pred nama i Ministarstvo obrane će biti  jedan od važnih naručitelja poslova”, rekao je premijer. Zbog problema s prošlom Upravom, tu je nova Uprava, kaže Plenković. “Imamo povjerenja u gospodina Kekeza. Očekujemo da se pristupi restrukturiranju, pronalaženju pravoga strateškoga partnera koji će omogućiti da poslovanje bude uspješno”. Kada se očekuju plaće za radnike, rekao je: “Osigurali smo plaće u ovom cijelom periodu.”

“Ovdje su Uprave bile dugi niz godina, mi sad okrećemo novu stranicu”, kazao je zaključno Plenković.

IZVOR: N1        FOTO: Ilustracija (D. Pok)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn