PLENKOVIĆ U POŽEGI – Održana sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika HDZ-a

Datum objave: 13. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega danas je održana sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice na kojoj je bio predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Nakon XIX. Općeg sabora Hrvatske demokratske zajednice i prve konstituirajuće sjednice novog Predsjedništva stranke, na poziv nove članice Predsjedništva HDZ-a, predsjednice HDZ Požeško-slavonske županije i županice Antonije Jozić, danas je u Požegi održan i sastanak zastupničkog kluba u Saboru RH. Uoči sjednice Predsjedništva i Kluba zastupnika HDZ-a, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković susreo se s gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem i županicom Požeško – slavonske županije Antonijom Jozić u prostoru požeške Gradske vijećnice.

Podsjetimo, XIX. Općem saboru Hrvatske demokratske zajednice, odabrano je deset članova Predsjedništva među kojima je i Antonija Jozić, a u Nacionalni odbora koji broji 40 članova, iz Požeško-slavonske županije ušli su predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić te gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Nakon sjednica Kluba obratila se županica Antonija Jozić. “Čast mi je da smo danas bili domaćini sjednici predsjedništva HDZ-a i sjednici Kluba zastupnika. Odradili smo našu radnu sjednicu, a prije toga smo s predsjednikom Plenkovićem i predsjednikom Sabora Jandrokovićem imali radni sastanak u Gradskoj vijećnici kod gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića.” rekla je.

” Razgovarali smo o ključnim temama koje su bitne za razvoj grada Požege i Požeško-slavonske županije. Tu bih svakako spomenula projekt Brze ceste od Požege prema auto-cesti, odnosno spoj na A3 auto-cestu, ali govorili smo i o drugim ključnim projektima kao što su Akumulacija Kamenska, izgradnja nove škole u gradu Požegi kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, izgradnju dječjeg vrtića te drugim projektima. Osobno smatram da je dolazak predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i cijelog vrha HDZ-a danas u Požegu još jedna snažna poruka Slavoniji. Na Općem saboru izabrani su novi članovi Predsjedništva iz pet slavonskih županija – moja malenkost i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, izmjenama Statuta u Predsjedništvo je ušao i predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, a znamo da je potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Ako govorimo i o proširenom predsjedništvu, onda tu ulaze i ministri koji su članovi Vlade RH i članovi HDZ-a i možemo govoriti o jednoj velikoj zastupljenosti Slavonaca i Slavonije te vjerujemo da će se naš glas još snažnije čuti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a onda, naravno i u Vladi RH.,” rekla je županica Jozić.

Branko Bačić predsjednik Kluba zastupnika naglasio je ovom prigodom: “Iskazana je puna podrška i čestitka županici Jozić, koja je ušla u Predsjedništvo, čestitamo joj i na najvišem osvojenom broju glasova od svih kandidata za Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice. Ono što je dominiralo požeškom sjednicom Kluba je priprema promjena Ustava RH i Ustavnog zakona o Ustavnom sudu kojim izmjenama bi definirali ustavno-pravni i zakonodavni okvir za održavanje referenduma u Republici Hrvatskoj. Naš je stav kojega smo nekoliko puta iskomunicirali, da se referendum u Hrvatskoj učini transparentnijim i demokratskijim te da bude lakše dostupan svim potencijalnim građanskim inicijativama i organizacijskim odborima. Danas smo raspravili sve aspekte tih promjena,” rekao je Bačić.

 

TEKST: S. Pok             FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn