PLENKOVIĆ U POŽEGI: Idemo na pobjedu – izbor onoga tko dobro vidi što mu se nudi, ne bi trebao biti težak!

Datum objave: 06. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković sa suradnicima održao je danas radni sastanak u Požegi s članovima Županijskog odbora HDZ Požeško-slavonske županije. Tema sastanka bili su nadolazeći parlamentarni izbori.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković s ministrima u Vladi RH Zdravkom Marićem, Josipom Aladrovićem i Mario Banožićem danas se u Požegi sastao s članovima požeško-slavonskog Županijskog odbora. Uz predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a prof. dr. sc. Željka Glavića te predsjednika GO HDZ Požega Darka Puljašića na sastanku su, koji je zbog epidemioloških mjera održan u Gradskom kazalištu Požega, bili i drugi predsjednici gradskih i općinskih organizacija te gradonačelnici i načelnici iz redova stranke.

“Danas smo odradili pripreme za predstojeće parlamentarne izbore, te još jednom ponovili koliko je napravljeno za ovu županiju u ovom mandatu. Samo kada je riječ o prihodima lokalne i područne samouprave oni su duplo veći nego što su bili za 96,4 posto, dodatnih sto milijuna kuna prihoda gradovima, općinama i županiji, 1,2 milijarde kuna ugovorenih europskih sredstava te isplaćenih više od 55 milijuna kuna za plaće za preko 8 tisuća radnika u ovoj krizi COVID-19. Tu su i brojne mjere za zapošljavanje, za ruralni razvoj, projekti i infrastruktura i mislim da smo pokazali koliko nam je važan ravnomjerni regionalni razvoj. Uz projekt Slavonija u svih pet slavonskih županija napravili smo ogroman iskorak i to kanimo raditi i u budućnosti,” naglasio je Plenković.

Plenković je dodao kako je uvjeren da će birači poučeni iskustvom predsjedničkih izbora jako dobro promisliti kome će dati glas i povjerenje. “Mislim da su ovo izbori na kojima se vrlo jasno bira da li ćete ići na one za koje znate tko su i što su, koji su osigurali i zdravlje i radna mjesta, koji su osigurali gospodarski rast ili one druge. Ovi izbori su vrlo jednostavni – mi imamo situaciju u kojoj se Hrvatska za razliku od drugih zemalja jako dobro snašla u pandemiji COVID-19. Ništa se nije dogodilo slučajno, ni ekonomske mjere se nisu dogodile slučajno već su politička volja ove Vlade. Mi ćemo ići na pobjedu, imamo izvrsne kandidate, imamo novi legitimitet u stranci i ono na što mi računamo je jedan odabir, sigurni, na koga svi kao hrvatski građani zabrinuti za budućnost možete ozbiljno računati. Imate one za koje ne znate što vam nude, ne znate što ćete dobiti, imate one koji imaju teme koje nikakve veze s budućnošću nemaju i one koji su pokazali kako da zemlja bude takva da i u ovoj situaciji zadržava investicijski kreditni rejting. Po meni, izbor onoga tko je racionalan i tko dobro vidi što mu se nudi na političkom tržištu ne bi trebao biti pretjerano težak, a osobito u Slavoniji!” zaključio je Plenković.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn