PILOT PROJEKT – Energetska obnova škola u Kuzmici i Sesvetama

Datum objave: 21. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

1469093741img_9119

KUZMICA/SESVETE – Požeško-slavonski župan i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić za suradnicima danas su posjetili područne škole u Kuzmici i Sesvetama koje se obnavljaju kroz pilot projekt energetske obnove. Radovi su vrijedni  oko milijun i pol kuna, a sredstva su osigurana iz Europskih fondova i proračuna Požeško-slavonske županije.

“Briga za životni prostor i podizanje standarda  učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama jedna je od važnih karika u djelovanju županije. Vrijednost investicije u ove dvije škole koje su u sastavu osnovne škole u Pleternici  je oko milijun i pol kuna, a 80 posto sredstava osigurano je putem Europskih fondova, dok 20 posto iznosa financira županija,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Župan dodaje kako je namjera sve škole obnoviti po ovom modelu pa ove godine slijedi i otvaranje novih natječaja za Đački dom i osnovnu školu u Brestovcu.

“Pleternička škola već duži niz godina jedna je od najvećih škola u Republici Hrvatskoj, a jedina u županiji ima 12 područnih odjeljenja. Uspjeli smo kroz sve ove godine, od 2009 . godine obnoviti sve škole na našem području. 2010. godine obnovili smo čak šest škola, a ukupno je uloženo  oko 2,6 milijuna kuna. Prošle godine zajedno sa Županijom kandidirali smo ove dvije škole u Kuzmici i Sesvetama tako da je nama na pleterničkom području ostalo svega dvije škole za obnoviti, to su Područna škola Zarilac i Područna škola Požeška Koprivnica za koje treba osigurati 1,2 milijuna kuna.Imamo spremnu dokumentaciju i čekamo natječaje fondova na koje bi se mogli kandidirati,” rekla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Čuljak

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn