PIJANI VOZAČI – Prouzrokovao nesreću pa pobjegao

Datum objave: 04. 8. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici PU brodsko-posavske jučer su zabilježili dvije prometne nesreće koje su skrivili pijani vozači. Jedna je pri tom lakše ozlijeđen, a drugi je pokušao pobjeći.

Prouzrokovao prometnu nesreću i pobjegao, no ubrzo je pronađen

Dana 3. kolovoza, u 11.30 sati, u Novoj Gradiški, u Ulici bana Ivana Mažuranića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, a koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Do prometne nesreće je došlo jer je 63-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (s 1,53 promila alkohola u organizmu), zbog ne držanja potrebnog razmaka udario prednjim dijelom automobila u stražnji dio automobila koji se kretao ispred njega. Alkoholizirani vozač je potom napustio mjesto događaja prometne nesreće ne razmijenivši osobne podatke sa drugim sudionikom (u dobi od 29), a niti je izvijestio policiju, no ubrzo je pronađen i doveden u policijsku postaju gdje je zadržan na otriježnjenju. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici protiv 63-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Prouzrokovao prometnu nesreću (s 1,74 promila) u kojoj je lakše ozlijeđen

U Gornjim Bogićevcima, dana 3. kolovoza, oko 15 sati, lakše je ozlijeđen alkoholizirani 23-godišnjak u prometnoj nesreći koju je prouzrokovao. Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo jer je 23-godišnjak upravljajući osobnim automobilom s 1,74 promila alkohola u organizmu zbog neprilagođene brzine prilikom izlaska iz zavoja izgubio kontrolu nad upravljačem i u zanošenju sletio na travnatu bankinu. Potom je automobilom udario u prometni znak, betonski stup javne rasvjete, a u daljnjem nekontroliranom kretanju udario je u drugi betonski stup javne rasvjete, betonski rub kolnog ulaza i stablo. Vozač je lakše ozlijeđen i nakon pružene liječničke pomoći pušten kući. Budući da je postojala bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja policijski službenici su ga doveli u policijsku postaju i zadržali na otriježnjenju. Protiv 23-godišnjaka slijedi odgovarajuća sankcija.

TEKST: S. P. / PU BP                   FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn