PETKOM U 9: Ciklus koncerata – glazbeni užitak na najljepšoj novogradiškoj pozornici na otvorenom

Datum objave: 23. 7. 2020. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Zahvaljujući kreativnosti organizatora, pametnoj prilagodbi epidemiološkim mjerama i vrhunskoj pozornici na otvorenom, u Novoj Gradiški kulturnih je sadržaja iz dana u dan sve više. Potvrdit će to i novi ciklus koncerata Petkom u 9 u režiji Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice grada, koji će tijekom srpnja i kolovoza, zaljubljenicima u glazbu u gradskom parku ponuditi naljepše klasike jazza, bossa nove, bluesa, soula, šansone i tradicijskog zvuka. Uvjerite se u to već sutra, 24. srpnja i uživajte u nastupu Melita Lovričević trija

Iako je pandemija koronavirusa posljednjih mjeseci značajno promijenila način na koji smo do nedavno konzumirali kulturu, zahvaljujući kreativnosti organizatora, pametnoj prilagodbi epidemiološkim mjerama, te ne manje važnoj vrhunskoj pozornici na otvorenom, u Novoj Gradiški kulturnih je sadržaja iz dana u dan sve više. Potvrdit će to i ciklus koncerata Petkom u 9, sjajna zajednička priča Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice grada, čiji je cilj ponuditi sugrađanima zabavno i sadržajno ljeto, promovirajući i afirmirajući istovremeno, novo-staro “vruće” novogradiško mjesto, središnji gradski park.

Iznimna pozornica pod vedrim nebom koju hvale svi koji navrate u grad i ovaj će puta, uz brojne ugledne izvođače, biti glavna zvijezda zanimljivih glazbenih programa koje Novogradiščane i njihove goste očekuju svakog petka od 21 sat tijekom srpnja i kolovoza. Najavljeni ciklus pomno osmišljenih koncerta zaljubljenicima u glazbu ponudit će priliku za uživanjem u nekim od najljepših klasika jazza, bosa nove, bluesa, soula, šansone i tradicijskog zvuka, u što se možete uvjeriti već 24.srpnja, kada u središnji gradski park stiže Melita Lovričević trio. Riječ je o zanimljivoj umjetnici, vokalistici i autorici iza koje su tri izdana albuma i uspješno “odrađene” turneje po Kini i Maroku i pratećoj ekipi koja će se publici predstaviti crossover programom.

Posljednji petak u mjesecu srpnju, 31.7., rezerviran je za zabavan spoj irske, škotske i engleske glazbe i zajednički nastup Patricka Walkera i Hrvoja Sudara. Zaljubljenici u čaroban gypsy zvuk na svoje će doći 7.kolovoza na koncertu Gypsy jazz quarteta, ekipe glazbenika koja će posjetiteljima gradskog parka u toplu ljetnu večer donijeti autentičan zvuk doba Djanga Reinherdta. 14.kolovoza rezerviran je za jednog čovjeka i dvije gitare, iznimno atraktivan nastup Andrije Rudića, bivšeg gradonačelnika Kutine koji se, nakon gubitka izbora, okrenuo svojoj prvoj ljubavi-glazbi.

Sad kada znate ponudu, dovoljno je odabrati glazbeni žanr, osloboditi “dotični” petak i navratiti u Novu Gradišku, jer, uz najljepšu pozornicu na otvorenom, ugodnu ljetnu večer, bogatu ponudu pića domaćih proizvođača, drage ljude i glazba će zvučati još bolje. Vidimo se “Petkom u 9”!

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn