PETICIJA – Zahtjev za odgodu rokova pri predaji završnih računa za 2019. godinu

Datum objave: 30. 3. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Računovotkinja Mirela Relković iz Nove Gradiške poziva kolege iz struke, poduzetnike i obrtnike da potpišu peticiju za odgodu rokova pri predaji završnih računa za 2019. godinu.

Period u kojem je sve građanstvo Republike Hrvatske ima ograničenog kretanja, a tisuće su u samoizolaciji, te su stotine zaražene Covid-19 virusom, jasno je da gospodarstvo ne stagnira, već rapidno propada. Domino je to efekat koji će naposljetku pogoditi i zadnji red kockica, koji još uvijek živi u uvjerenju da je to za njih neostvarivi scenario. Tko još sam sebi nije odgovorio na pitanje o kome se to radi, odgovor daje struci poznata računovotkinja Mirela Relković iz Nove Gradiške, koja javno izlazi pred Ministar Marića s apelom o odgodi rokova pri predaji završnih računa.

Mirela Relković svoj zahtjev napisala je u blogu Proknjižime.com na kojem tjedno obrađuje teme iz struke. U blogu Relković navodi: „Danas tražim od svih privatnika da stanete uz našu struku… svi Vi koji imate svoje tvrtke i obrte – zahtijevam da nas podržite! Podržite nas u našim nastojanjima za odgodom rokova pri predaji završnih računa za 2019. godinu!”

Peticiju potpišite klikom OVDJE

“Ne radio se o tome da završni računi nisu gotovo spremni jer nije završni račun neka nova aktivnost za nas… Za nas je novost što su u samo tjedan dana primjene mjera HZZ-a i samom pojavom Covida-19 stigle i nove obveze u smislu obavljanja pripreme dokumentacije, kako one koji su prisilno zatvoreni odlukom stožera civilne zaštite tako i one kojima je promet naglo smanjen s obzirom na koronavirus. Naravno da uz Mjere HZZ-a nismo odradili sve – pokušali smo zajedno s vama, dragi moji poduzetnici, izboriti se za tu mizeriju od 3.250,00 kuna, a morali smo odraditi i zahtjev za odgodu doprinosa… A vjerojatnost da se pojavi još neki novi obrazac, npr. od sutra – je velika ” poručila je Relković.

Relković se obratila i Ministru financija riječima „Pa Ministre dragi mi smo sada u četvrtoj fazi predaje raznih završnih računa! Prve smo odradili do 15.01. – za sve koje plaćaju porez po paušalu, do 31.01. za sve zajedničke obrte, do 28.02. za sve one koji porez plaćaju po ostvarenom dohotku.. Ništa se značajno u ovim uvjetima ne bi narušilo da se rok pomakne do 30.06. – ionako do tada imamo obvezu za sve napraviti i javnu objavu izvješća i nije mi jasno kako u drugim državama banke ne trebaju te izvještaje jer je svagdje upravo taj rok prolongiran? U nekim državama za tri, a u nekima i za više mjeseci.“oštro je završila Relković i savjetovala Ministru da reže troškove, dok je sve kolegice, kolege, poduzetnik i obrtnike pozvala na potpis peticije za odgodu rokova pri predaji završnih računa za 2019. godinu.

Peticiju možete potpisati klikom na OVDJE.

TEKST: S. P.        FOTO: Proknjižime.com

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn