PETICA ZA DVOJE-III FAZA: Uspješno završen projekt koji promiče jednakost obrazovnih šansi za sve

Datum objave: 12. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – U prostoru  OŠ Dobriša Cesarić u Požegi održana je završna konferencija projekta “Petica za dvoje” čiji je nositelj bio grad Požega u partnerstvu s osnovnim školama s područja grada. Na završnoj konferenciji  predstavljene su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati u okviru projekta s osvrtom na značaj pomoćnika u nastavi djeci s poteškoćama.

U projekt je bilo uključeno 34 učenika s teškoćama u razvoju te 33 pomoćnika u nastavi. Ukupna vrijednost projekta je 1.504.970,00 kuna i sufinanciran je od strane Europskog socijanog fonda s 1.384.572,00 kuna dok je ostatak osigurao Grad Požega. Kako je istaknuo koordinator projekta Dario Colle, dva glavna cilja projekta “Petica za dvoje-III faza” bili su olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju u tri osnovne škole u Požegi, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća i uspješniju socijalizaciju te povećanje zapošljivosti 33 nezaposlene osobe na području Požeštine. Prigodnim riječima na završnoj konferenciji nazočne je pozdravio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

nn

“Hvala vam svima što pomažete našoj djeci i drago mi je da smo od velikog broja knadidata izabrlai one najbolje, a to se vidi upravo po rezultatima djece kojima ste pomagali. Uvjeren sam kako ćemo i nagodinu nastaviti s ovim projektom, a Grad Požega će svakako nastaviti i sufinancirati i kandidirati  i osiguravati potrebnu podršku za ovakve i slične projekte. To je upravo na tragu onog što PETICA kaže – pomoć, edukacija, tim, integracija, ciljanost, afirmacija, afirmacija naših malih sugrađana, naše djece koja imaju poteškoća u razvoju kako bi ih zajednički integrirali u društvo. Oni imaju pravo na to, a grad Požega je prijatelj djece i ovo je jedan od načina na koji ćemo mi nastaviti raditi i pomagati onima kojima je to potrebno kako bi imali jednak pristup i mogućnosti obrazovanja,” naglasio je gradonačelnik Puljašić čestitajući svim sudionicima na uspješnoj provedbi projekta.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn