(PET)CI ZA PET – Kultura u novogradiškom Domu kulture

Datum objave: 12. 12. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Uz standardno dobre filmske naslove petkom, početak vikenda u Domu kulture i ostatak će mjeseca, svima onima željnim pravih sadržaja, ponuditi razlog za dolazak. Izložba praćena punk rock koncertom 13. prosinca ili kazališna predstava Histriona 20. prosinca – birajte. Ili, jednostavno navratite na oboje

Iako su ga službeno proslavili 8. prosinca, uz blagdan Župe, Novogradiščani cijeli mjesec brojnim sadržajima obiljažavaju Dan grada i vrijeme došašća. Uz druženje i susrete s dragim ljudima, mirise kolača i kuhanog vina, “Advent” u gradskom parku, tu je i bogata ponuda Pučkog otvorenog učilišta Relković, jer, sve je bolje s porcijom kulture. Provjerite već ovaj petak, 13.prosinca, na otvorenju izložbe “Love wins”, akademske slikarice Jasmine Krajačić. Uz koloristički, pop artistički zanimljiv postav, autoričinu “borbu” protiv diskriminacije žena, homofobije, rasizma i nacionalizma, otvorenje izložbe posjetiteljima će ponuditi i punk rock koncert banda Projekt Trnsko, stoga, osjećate li nostalgiju za glazbeno kreativnim 70-tima i 80-tima i poklonik ste likovne umjetnosti, svakako navratite.

Po mjeri publike, za najbolji početak vikenda, svakako je i kazališna predstava “Gastarbajterski Božić”, nastala prema tekstu Mate Matišića, u izvedbi glumačke družine Histrioni. Priča je to o Mariji i Jozi koji su, u potrazi za boljim životom, u svijet krenuli iz istog zavičaja, komedija prepuna humora, ironije, emocija, ljubavi i čežnje za domovinom u kojoj glume Ankica Dobrić i Joško Ševo. “Gastarbajterski Božić” čeka vas na daskama Doma kulture u petak, 20.prosinca, od 19 sati, a ulaznice u tajništvu Učilišta radnim danom od 7 do 15 i na blagajni, sat vremena prije predstave.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn