PAZI SEMAFOR – Nova prometna signalizacija na novogradiškom raskrižju kod „Fine“

Datum objave: 09. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Uz nekolicinu novoizgrađenih kružnih tokova koji su značajno poboljšali protočnost prometa u gradu Nova Gradiška, standard prometne infrastrukture podići će i ovih dana postavljeni semafori na raskrižju kod „Fine“.

Jedno od prometno najopterećenijih i najkritičnijih novogradiških raskrižja, vozačima ubuduće ne bi više trebalo stvarati probleme. Kako je i najavljeno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, ovih su dana postavljeni semafori na raskrižju kod „Fine“. Kako je riječ o točki na županijskoj cesti Nova Gradiška Ž 4158-D 313, radove vrijedne pola milijuna županijskih kuna izvela je Županijska uprava za ceste Slavonski Brod.

Riječ je o raskrižju na kojem su se, zbog gustoće prometa, u proteklim godinama događale brojne prometne nesreće, točki na kojoj su poseban problem imali vozači koji se na županijsku cestu uključuju iz smjera sjever-jug i s koje se dolazi do središta grada i brojnih važnih gradskih ustanova poput Doma kulture, Doma zdravlja, Policije, Pošte i Zagrebačke banke, te do Željezničkog i autobusnog kolodvora s druge strane.

Postavljeni semafori trebali bi taj problem riješiti, a do slijedeće godine u planu je i postavljanje prometne signalizacije na raskrižju kod „Tanga“, još jedne kritične točke u gradu. Uz kružni tok u središtu grada čija je izgradnja krenula ovih dana, poboljšanju prometne infrastrukture pridonijet će i planirana izgradnja kružnog toka kod „Pauna“ i podvožnjak ispod željezničke pruge u Benkovićevoj ulici.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: S. T.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn