PARLAMENTARNI IZBORI 2020 – Veliki broj preferencijalnih glasova Vinku Grgiću omogućio izravan ulazak u Sabor

Datum objave: 06. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako je na nacionalnoj razini potpuno podbacila, Restart koalicija rezultatima u Novoj Gradiški može biti i više nego zadovoljna, jer jedini je to grad u Slavoniji i Baranji u kojem su slavili. Uspjeh je to, prije svega, gradonačelnika Vinka Grgića, koji je, s dobivenih više od 10 posto preferencijalnih glasova, zaslužio izravan ulazak u Hrvatski sabor.

Da birači, unatoč nedovoljno razvijenoj svijesti o važnosti izlaska na izbore, znaju prepoznati i nagraditi rad pojedinaca, potvrđuje rezultat Restart koalicije u Novoj Gradiški. Jedini je to grad u Slavoniji i Baranji gdje je lista predvođena SDP-om slavila s ukupno osvojenih 40,51 posto glasova. Uspjeh je to, prije svega, gradonačelnika Vinka Grgića, koji je, unatoč loše složenim listama, s osvojenih 2746 preferencijalnih glasova (više od 10 posto), zaslužio izravan ulazak u Hrvatski sabor.

“Iako konačnim rezultatom Restart koalicije nikako ne mogu biti zadovoljan, osobno sam iznimno ponosan na ostvaren uspjeh, jer, rezultat je to truda i rada uloženog posljednjih godina, od kako sam, zajedno sa svojim timom, na čelu Grada Nova Gradiška. Riječ je o respektabilnom rezultatu koji bi, svakako trebao uvažiti i Iblerov trg, jer Nova Gradiška ne samo da ni ovaj put nije podbacila, nego i jedini grad u Slavoniji i Baranji gdje smo pobjedili. Iako sam, spletom sretnih i nesretnih okolnosti (kako za koga ), i pored “uloge” izbornog koordinatora V.izborne jedinice, bio tek na četvrtom mjestu liste, dokazao sam kako birači znaju prepoznati i nagraditi rad, na čemu im, od srca zahvaljujem, jer podrška mojih ljudi i moje sredine ono je što mi daje snagu za dalje. Ovo nije trenutak za velike priče i obećanja, nego prilika za nastavak brojnih projekata i planova koje smo već pokrenuli, s ciljem daljnjeg razvoja grada, u interesu i za dobrobit Novogradiščana,” komentirao je uspjeh na izborima saborski zastupnik, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

S liste Restart koalicije u V. izbornoj jedinici, zahvaljujući glasovima birača, mjesto u Hrvatskom saboru izborili su i nositelj, Predrag Fred Matić i Marina Opačak Bilić, predsjednica ŽO SDP-a Brodsko posavske županije.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: zagradkojivolim

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn