PARK PRIRODE PAPUK – U Voćinu počeli radovi na izgradnji “Geo info centra”

Datum objave: 05. 2. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

VOĆIN – Geo-info centar u Voćinu jedna je od najvažnijih aktivnosti projekta “Geo priče UNESCO geoparka”, jedinstveni multimedijalni centar ukupne vrijednosti 18 milijuna kuna u kojemu će se prezentirati geološko, biološko i kulturno-povijesno bogatstvo Parka, a ujedno će se poboljšati turistički potencijal ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Kreitmeyer, tajnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Andrea Bartolić, saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Igor Andrović, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, ravnatelji hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode, predstavnici izvođača radova te brojni drugi dužnosnici, uzvanici i gosti.

“Multimedijalni centar u Voćinu započet će s radom u proljeće iduće godine. Ovdje planiramo prihvatiti pojedinačne, ali i organizirane grupe. Među raznovrsnim sadržajima izdvojio bih višedimenzionalno kino koje će posjetitelje provesti kroz prošlost te će oni, na neki način, putovati kroz vrijeme i vratiti se 23 milijuna godina unazad,”naglasio je ravnatelj JU Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Projekt „Geo priče UNESCO geoparka“ do sada je najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske, ukupne vrijednosti 90.090.587,54 kuna uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će ostatak sredstava uložiti Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije.

TEKST: S. P.    FOTO: Park prirode Papuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn