PARK PRIRODE PAPUK – Krenulo uređenje okoliša i unutrašnjosti Ružice grada, najočuvanije srednjovjekovne utvrde u Hrvatskoj

Datum objave: 11. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

ORAHOVICA – U suradnji Parka prirode Papuk i Grada Orahovice krenulo je uređenje okoliša i unutrašnjosti najočuvanije srednjovjekovne utvrde u Hrvatskoj, Ružice grada. Radove su obišli ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac i povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

“Park prirode se, kao i do sada, nastavlja brinuti o povijesnoj baštini koja se nalazi na našem području. Hvala Gradu Orahovici i povjereniku Saši Risteru koji su prihvatili suradnju da zajedno osiguramo maksimalne uvjete budućim posjetiteljima koji budu dolazili na Ružicu grad,” rekao je ravnatelj Parka Alen Jurenac.

“Nedavno smo postavili i nove, modernije table na poučnu stazu koja vodi od Jezera do Ružice grada, a koje govore o bogatstvu flore i faune ovoga područja. Park prirode Papuk je samo u dvije godine preko različitih projekata uložio preko 240.000 kuna u stvaranje osnovnih preduvjeta za obnovu, djelomičnu rekonstrukciju te stavljanje u funkciju nekih dijelova utvrde. U tom smislu u vremenu pred nama je zadatak da pronađemo sredstva za pripremu tehničke dokumentacije koja je preduvjet za projektnu prijavu infrastrukturnog ulaganja konzervacije i revitalizacije srednjovjekovne utvrde Ružica grad, a kako bismo mogli aplicirati na sljedeće prikladne pozive na dodjelu bespovratnih sredstava u čemu očekujemo podršku župana Igora Andrović i ministrice Nataše Tramišak,” zaključio je Jurenac.

IZVOR:www.icv.hr     FOTO: PapukNaturePark

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn