PARK PRIRODE PAPUK – Adrenalinski park Duboka dobitnik nagrade “Suncokret ruralnog turizma” za 2020. godinu

Datum objave: 02. 7. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

VELIKA – Godinu iza nas obilježila je pandemija i potresi, no Park prirode Papuk 2020. godinu pamtit će i po još jednoj značajnoj nagradi. Adrenalinski park Duboka dobitnik je srebrne povelje „Suncokret ruralnog turizma“ za 2020. godinu u kategoriji aktivni turistički sadržaj u ruralnom prostoru.

Dodjela nagrada održana u prostoru zaprešićke Vršilnice, nekadašnjeg objekta za preradu žita, izvorno sačuvanog i pretvorenog u Multimedijski centar u sklopu Novih dvora bana Jelačića u Zaprešiću. Osmu dodjelu nagrade „Suncokret ruralnog turizma“ podržali ministarstva turizma i sporta te poljoprivrede, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Zagrebačka županija i Grad Zaprešić i njihove turističke zajednice. Nagradu je uručila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Organizatorica i predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo Dijana Katica istaknula je da su pri obilasku nominiranih za nagradu proteklih mjeseci po cijeloj Hrvatskoj vidjeli mnoge “sjajne priče ruralnog turizma koje kreiraju iznimno hrabri, vrijedni i pozitivni ljudi”.

Šampioni osmog Suncokreta ruralnog turizma su Hotel Dunav i Sinjska alka, a uz šampionsku titulu dodijeljene su Zlatne, Srebrne i Brončane povelje te Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Tradicijska (ruralna) domaćinstva, Tradicijska (ruralna) gastronomija, Vinski turizam, Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, Ruralno turistički projekti, Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.

“Adrenalinski park Duboka za nagradu je nominiram od strane Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, a nagrada je potvrda da Park prirode Papuk neizostavan element u razvoju ruralnog turizma Hrvatske i ujedno najljepši poticaj za turističku sezonu ispred nas,2 poručili su iz Parka prirode Papuk.

TEKST: S. P./ PP Papuk     FOTO: PapukNaturePark

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn