PAMETNE KLUPE NA NOVOGRADIŠKIM ULICAMA – Nastavak projekta Nova Gradiška – „smart city“

Datum objave: 27. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

ng klupa

NOVA GRADIŠKA – Širokopojasni internet, a onda i dvije pametne klupe dobar su početak projekta pozicioniranja grada kao pametnog. Smještene na najbolje moguće lokacije-ispred gradske gimnazije, na novom jedinstvenom mini trgu i ispred zajedničkog trga koji dijele učenici Industrijsko obrtničke i Elektrotehničke i ekonomske škole, pametne su klupe dio programa „77 + sadržaja“ , ali i priča o kreiranju novog identiteta i razvoju grada.

Završno glancanje novog jedinstvenog gradskog prostora, gimnazijskog trga, uključivalo je i postavljanje pametne klupe. Osim toga, Strategijom razvoja predviđeno je da se Nova Gradiška do 2020.godine pozicionira kao „smart city“. Pametna klupa nove generacije, Steora, kako kaže proizvođač, koristi solarnu energiju kako bi pružila konkretna rješenja za rastuće urbane probleme. Idealna je za gradove, parove, marine, trgovačke centre i sadrži razne mogućnosti-od pametnog USB punjenja, mobilnog interneta i informiranja građana do prikupljanja informacija i zarade putem oglašavanja.

Pametna klupa pametna je i stoga što svu energiju crpi iz vlastitih solarnih panela ugrađenih ispod površine za sjedenje, ne ovisi o vanjskim izvorima energije i nikad se ne gasi, optimalno koristeći baterije tijekom cijele godine, pažljivo upravljajući potrošnjom.Kao zaštita od vandalizma, jer ipak je riječ o pametnoj klupi, Steora ima i sofisticirani sustav praćenja. Osim ispred gimnazije, pametna klupa svoje je mjesto pronašla i na trgu koji dijele učenici Industrijsko obrtničke i Elektrotehničke i ekonomske škole.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn