PALIJATIVNI TIM LiPA – Donacija opreme za palijativne korisnike u vrijednosti 18 tisuća eura

Datum objave: 28. 3. 2024. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Palijativnom timu LiPa stigla je oprema vrijedna 18 tisuća eura, donacija Zaklade Novo sutra u sklopu projekta „Ambasadori dobročinstva“.

Donacija udruzi Palijativni tim LiPa uključuje 12 elektromotornih kreveta s 12 specijalnih madraca, invalidska kolica, 25 toaletnih kolica s posudom te ostalu opremu važnu za brigu o pacijentima kojima je to najpotrebnije. Oprema je dovezena u Pakrac u prostor Posudionice pomagala PT LiPa i neki korisnici će svoje krevete dobiti već za blagdan Uskrsa.

Donaciju je preuzela Ljerka Pavković, predsjednica Udruge koja je naglasila kako je palijativna skrb u Hrvatskoj veliki problem i izazov, na što upozoravaju i brojne druge udruge te sami pacijenti. Stanovništvo u Hrvatskoj sve je starije i raste omjer onih koji su ovisni o pomoći i skrbi drugih. To je posebno velik problem u manjim sredinama, gdje je prisutan i snažan trend depopulacije. Činjenica je da palijativna skrb u Hrvatskoj često počiva na volonterskom radu i dobroj volji nesebičnih ljudi, koji djeluju uz bok zdravstvenih djelatnika i institucija.

TEKST: S. P.               FOTO: Palijativni tim LiPa

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn