OŽB POŽEGA – Održana online konferencija u okviru završetka provedbe projekta „Zajedno do zdravlja“

Datum objave: 11. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Opća županijska bolnica Požega održala je online konferenciju za javnost i medije u okviru završetka provedbe projekta „Zajedno do zdravlja“. Riječ je o projektu vrijednom 34 milijuna kuna koji obuhvaća izgradnju i opremanje dnevnih bolnica. Nositelj projekta je Opća županijska bolnica Požega, a financirala ga je u punom iznosu Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Požeško – slavonske županije, Grada Požege, Regionalnog koordinatora razvoja Požeško – slavonske županije – PANORA, te Opće županijske bolnice Požega.

Riječ je o projektu vrijednom 34 milijuna kuna koji obuhvaća izgradnju i opremanje dnevnih bolnica. Nositelj projekta je Opća županijska bolnica Požega, a financirala ga je u punom iznosu Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je strukturiran tako da je pola predviđenog iznosa bilo namijenjeno za uređenje i izgradnju prostora dnevnih bolnica gdje je jedan dio kompletna rekonstrukcija Pedijatrije s namjerom da koncepcijski u pedijatriji u prvom planu bude dnevna bolnica, a tek potom stacionar, prema trendovima u suvremenoj medicini. Drugi dio projekta bilo je uređenje dnevne bolnice internističkih djelatnosti, dok se treći dio projekta odnosio na uređenje prostora za jednodnevne kirurgije – dvije operacijske dvorane s prostorijom za buđenje i ostalim pratećim sadržajima, kompletno uređenim i opremljenim. Građevinski radovi odvijali su se na 1750 metara bruto građevinske površine.

U ime domaćina sudionike je pozdravio ravnatelj OŽB Požega Željko Glavić, u ime partnera na projektu, RKR Panora nazočne je pozdravila ravnateljica Senka Horvat, a na uspješno odrađenom projektu čestitali su gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška.

TEKST: S. P./ M.Š.S        FOTO: S.Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn