OVOG VIKENDA NA OMANOVCU – „Pozdrav ljetu“ u znaku koncerata, radionica, promocija, predstava, performansa…

Datum objave: 24. 8. 2021. | Kategorija: Susreti

PAKRAC- Planinarski dom Omanovac bit će u petak 27. i subotu 28. kolovoza, mjesto održavanja četvrtog po redu tradicionalnog šumskog festivala „Pozdrav ljetu“ koji i ove godine donosi puno zabave, dobre atmosfere, igre, plesa, odlične glazbe i raznih sadržaja.

Ovogodišnji „Pozdrav ljetu“ bit će održan u sklopu „Pakračkog ljeta“ i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, u partnerstvu s Turističkom zajednicom. Obzirom na bogat i raznovrstan program svatko će imati prilike zabaviti se, uživati u odličnoj glazbi, pogledati predstavu ili sudjelovati na nekoj od promocija knjiga i radionica. Prije svega prilika je ovo da provedete dan u prirodi, na otvorenom i uživate u prekrasnom prirodnom ambijentu koji pruža Omanovac.

Program počinje u petak u 18 sati kada je na rasporedu Pub kviz na kojem mogu sudjelovati svi koji se prethodno prijave na mail sezame.pr@gmail.com ili na broj moba 099/422-4223. U ekipi može sudjelovati najviše pet igrača. Tijekom programa u petak biti će održana i promocija stripa „Vojna“ koji izdaje Josip Sršen te glazbeni performans dua zanimljivog imena „Marx i Engels“. U petak nakon kviza za glazbu je zadužen Tiho koji će posjetitelje zabaviti izvedbama rock hitovima.

U subotu 28. kolovoza posjetitelje na Omanovcu očekuju cjelodnevna događanja. Ovogodišnji posebni gosti su mladi volonteri iz Mozambika, Španjolske, Portugala, Malte, Poljske, Grčke, Njemačke i Italije, a oni pripremaju Omanoolympic – poligon sa razni zanimljivim sadržajima i igrama za djecu i mlade. Tijekom dana će biti održana i Capoeire, afro-brazilske umjetničke forme koja uključuje elemente borilačkih vještina, zatim žunglerska „Cirkorame“ iz Zagreb te kreativna bubnjarska radionica koju organizira Branko Trajkov Trak, bubnjar poznate grupe „Zabranjeno pušenje“. Na Omanovcu će u subotu biti održana i promocija knjige Dalibora Talajića „La Molnar“, priča o opernoj divi Ljiljani Molnar – Talajić. Promociju će održati i Pakračanka Ljiljana Babac koja će predstaviti svoju knjigu „Ježeve kućice 2“, zanimljiv, zabavan i orginalan nastavak kultne priče Branka Ćopića. Uz ovu promocije biti će održana i kazališna predstava za djecu „Ježeva kućica“.

Od ostale ponude izdvajamo sadržaje Sportske zajednice Grada Pakraca koja će se predstaviti s e-biciklima i zainteresirani će moći odvesti krug na zanimljivoj kružnoj stazi oko Omanovca dug 6,3 kilometara. Subotnje popodne i večer proteći će u znaku dobre glazbe za koju će biti zadužena dva osječka banda; „Sing Song Swing“ koji već treću godinu gostuju na Omanovcu te trio „Munguro“, a iz Zagreba dolazi „Cover Page“ s akustičnim obradama popularnih stranih i domaćih hitova. I ove godine u noćnim satima posjetitelji će moći uživati u vatrenom Fire showu koji izvode članovi Cirkorame.

PETAK
18:30 promocija stripa „Vojna“ izdavača Josipa Sršena,
19:00 glazbeni blok Tiho,
19:30 početak Pub kviza,
oko 20 prva pauza kviza i glazbeni performans dua „Marx i Engels“,
oko 21 druga pauza kviza i glazbeni blok Tiho,
oko 22 proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada.

SUBOTA
12:00 Omanoolympic, poligon sa sportskim igrama za djecu i mlade na velikom igralištu koji su osmislili i pripremili posebni gosti ovogodišnjeg PLJ, a to su mlade volonterke i volonteri iz Mozambika, Španjolske, Portugala, Malte, Poljske, Grčke, Njemačke i Italije,
14:00 Surviving games, igre snalaženja u prirodi, također u produkciji volontera,
14:00 Adrenalinski park Cro outdoor,
15:00 radionica Capoeire,
15:00 žonglerska radionica „Cirkorama“,
16:00 planinarski dom, bubnjarska radionica Branka Trajkova Traka,
17:00 predstavljanje knjige Dalibora Talajića „La Molnar“,
17:30 nastupi glazbenih bandova „Sing Song Swing“, „Munguro“, i „Cover Page band“,
oko 21 Fire show Cirkorama.

Važna informacija posjetiteljima je da se „Pozdrav ljetu“ održava na Omanovcu koji je na nadmorskoj visini od 645 metara pa je poželjno ponijeti duge rukave za svježe večernje sate. U slučaju jako lošeg vremena i kiše moguće je da će pojedine manifestacije biti odgođene ili otkazane pa sve informacije pratite putem facebook stranice: https://www.facebook.com/omanovac/

TEKST: S.P./ Grad Pakrac           FOTO: S. P./ Plakati

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn