OVE SUBOTE U SPORTSKOJ DVORANI U PAKRACU – Rade Šerbedžija i „Zapadni kolodvor“ za „Dudovo bure“

Datum objave: 27. 9. 2019. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Poznati hrvatski glumac i pjevač Rade Šerbedžija koji je ostvario zavidnu i zapaženu hollywoodsku karijeru održat će ove subote 28. rujna koncert u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu, u pratnji glazbenog sastava „Zapadni kolodvor“. Kao posebna gošća ovog koncerta nazvanog: „Za malonogometni klub Dudovo bure“ bit će zagrebačka kantautorica Sara Renar.

Koncert počinje u 20 sati i cijena ulaznica je 50 kuna, a sav prihod namijenjen je snimanju dokumentarnog filma o MNK Dudovo bure, nekada poznatom pakračkom malonogometnom klubu koji ima dugogodišnju čvrstu poveznicu upravo s Radom Šerbedžijom, ujedno i kumom Kluba.
Malonogometni klub “Dudovo bure” iz Pakraca je jedan od prvih registriranih i jedan od ponajboljih malonogometnih klubova bivše i sadašnje države. To je klub koji se u svojoj osnovi nije bavio samo sportskim, nego i kulturnih životom Pakraca, Lipika i njegove okolice. Klub je imao kultni i kulturni status, a oko igrača i kluba okupljao se veliki broj ljudi i zanesenjaka u sport i kulturu. Jedan od “kumova” ovoga kluba je i Rade Šerbedžija. Osim na sportskom terenu, članovi i simpatizeri Dudovog bureta bili su aktivni i u društvenom životu pa su 90.-ih godina prošlog stoljeća organizirali čuvene „Žute noći Dudovog bureta“ na kojima su, uz „kuma“ Šerbedžiju, gostovala eminentna imena iz svijeta kulture, filma i kazališta poput Enesa Kiševića, Zijaha Sokolovića, Fabijana Šovagovića, Josipa Pejakovića, Mladena Crnobrnje Gumbeka, Pere Kvrgića, Relje Bašića, a koncerte su održavali estradni umjetnici Josipa Lisac, Arsen Dedić, Massimo, Parni valjak…

“Nekolicina nas zanesenjaka i bivših igrača željela je približiti taj važan i nezaboravan dio povijesti mlađim generacijama, ali osvježiti pamćenje onim starijima, na način da snimimo dokumentarni film vrhunske produkcije, o ovom klubu i svemu što je on značio za Pakrac i Lipik. Kupnjom ulaznice i dolaskom na ovaj koncert pridonijet ćete realizaciji tog filma, podružiti se sa starim prijateljima i zasigurno uživati u odličnom koncertu,” poručuju organizatori iz „Dudovog bureta“.

TEKST: S. P.       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn