OTVORENI GRADSKI BAZENI NOVA GRADIŠKA – Dobro došli na NG summer pool parties!

Datum objave: 11. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon čitavog desetljeća tijekom kojeg su po ljetno osvježenje odlazili u druge gradove, Novogradiščani ponovno imaju bazene. Novouređeni multifunkcionalan moderni rekreativno-zabavni kompleks s velikim, kružnim i malim dječjim bazenom i nizom popratnih sadržaja vrijedan 15 milijuna kuna, jedan od najsuvremenijih u ovom dijelu regije, svečano je otvoren uz vruću latino večer.

Grad koji posljednjih godina svoj imidž i brend promišljeno, korak po korak, gradi kroz slogan “Nova Gradiška, novi doživljaj”, usmjeravajući tako i razvoj turizma na kod gostiju sve poželjniji, turizma doživljaja, značajno je obogatio svoju ponudu. Nakon čitavog desetljeća tijekom kojeg su ljetno osvježenje tražili u drugim gradovima, Novogradiščani ponovno imaju bazene. Novouređeni multifunkcionalan moderni rekreativno-zabavni kompleks s velikim, kružnim i malim dječjim bazenom i nizom popratnih sadržaja svečano je otvoren uz vruću latino večer.

U nazočnosti brojnih sugrađana i gostiju, učinili su to prvi čovjek Grada, saborski zastupnik, gradonačelnik Vinko Grgić i Marijan Furić, direktor gradske tvrtke Odlagalište d.o.o., zadužene za provedbu projekta i vođenje gradskih bazena, s pravom zadovoljni realiziranim.

“Dragi moji Novogradiščani i Novogradiščanke, dobro došli na bazene koje ste, siguran sam, zavoljeli na prvi pogled. Nakon dugih 10 godina, nastavljamo dalje, s novom pričom, jednako hrabro kao i 2016. kada smo, najprije, donijeli ovu odluku, a onda, prije dvije godine, i krenuli u realizaciju investicije “teške” 15 milijuna kuna. Ipak, najhrabriji su bili oni najmlađi, članovi Dječjeg gradskog vijeća koji su mi, prije 6 godina, rekli kako upravo to žele u svom gradu. Zbog njih i za njih bazene smo i napravili. Kompleks je ovo i prostor koji ostaje svima vama i svoj našoj djeci, stoga, uživajmo, dičimo se njime, ali i budimo pametni i čuvajmo i održavajmo ovo kao mjesto susreta, ugodnih druženja i uspomena.”, rekao je otvarajući Gradske bazene gradonačelnik Vinko Grgić.

Sjajan prostor kakvog se ne bi postidjele ni istinski urbane sredine, u neposrednoj blizini Šetnice novogradiških zanimljivosti i Sportsko-rekreacijskog centra Ivo Petranović, uz veliki bazen dimenzija 50,61 x 24,42 m, maksimalne dubine do 1.8 m, kružni dječji ukupnog promjera 20,62 m, dubine 85 cm, s popratnim sadržajem i mali dječji dimenzija 10,76 x7,46 metara maksimalne dubine 40 cm, posjetiteljima nudi i komfornu garderobu, prostor za presvlačenje, skakaonice, tobogan, a za cjelodnevna guštanja tu je i bogata ponuda jela i pića lokalnih ugostitelja.

Da je riječ o projektu realiziranom u pravo vrijeme, u turističkom ali i gospodarskom smislu itekako potrebnom gradu, potvrdio je Marijan Furić, direktor komunalne tvrtke Odlagalište d.o.o., preko koje je Grad Nova Gradiška bazene izgradio, podsjetivši kako bi, da se u priču ušlo tek nekoliko mjeseci kasnije, investicija od 15 milijuna kuna, uz najbolje uvjete dobivene kod komercijalne banke i kamatu od 1,1 posto, danas iznosila najmanje duplo.

Iznimno sretna sa sadržajem kojim je grad upotpunio svoju ponudu je i direktorica Turističke zajednice, Dinka Matijević, jer potvrda je to opredijeljenja prema “turizmu doživljaja”, što je i naglašeno u sloganu kojim se Nova Gradiška gostima i posjetiteljima predstavlja kao grad dobre energije, prepun sjajnih sadržaja, ugodnih susreta i novih doživljaja.

“Sretna sam i ponosna što smo upotpunili svoju turističku ponudu. Očekujući, sigurna sam, s pravom i veći broj posjetitelja, u suradnji s lokalnim ugostiteljima i tvrtkom Odlagalište, odlučili smo ovo ljeto učiniti vrućim i uz kupanje, na prostorima Gradskih bazena svaki vikend ponuditi i niz drugih sadržaja u okviru događanja radnog naziva NG summer pool parties, jer upravo je to ono što nam je cilj – usmjeravati razvoj turizma ka turizmu doživljaja. Poput naših manifestacija po kojima smo, već nadaleko poznati. Uz Novogradiško glazbeno ljeto čije će ovogodišnje izdanje biti zasigurno najveći glazbeni event regije, tu je i sve omiljenija priča Volim ljeto i kulturu koja vikendom, uz Novogradiščane, u grad dovede i posjetitelje iz susjednih gradova Slavonije, a sada i sve ono što nas tek čeka na bazenima, jer trudimo se svakodnevno osmišljavati nove sadržaje i stvarati novu ponudu. Kad god nam dođete, u Novoj Gradiški se nešto događa. Dodajte tome sjajan prometni položaj, jer od kud god da krenete, kod nas ste za čas, i eto razloga da navratite. Na cjelodnevno kupanje, a onda po dobru zabavu u gradski park.”, pozvala je direktorica Turističke zajednice grada Dinka Matijević.

Gradski bazeni Nova Gradiška na kojima je temperatura vode prije posljednjih kiša iznosila ugodnih 26 stupnjeva čekaju vas svakodnevno od 9 do 22 sata. Cijena ulaznice za djecu do 15 godina je 10kn, za odrasle 20, a mjesečne 300 kuna. Dobrodošli!

TEKST: Simonida Tarbuk              FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn