OTVOREN SR PARK “IVO PETRANOVIĆ” – Novo najsportskije mjesto u gradu

Datum objave: 13. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

n
NOVA GRADIŠKA –  Davnih godina Novogradiščanima omiljen, a onda i, što iz objektivnih, što i ne baš tako objektivnih razloga, zapušten, atraktivan prostor oko Gradskog bazena, od danas je postao novi „hot spot“. U nazočnosti brojnih Novogradiščana svih generacija te skejtera iz cijele Hrvatske , gradonačelnik Vinko Grgić otvorio je Sportsko rekreacijski park „Ivo Petranović“.

A, sve je, kao i u svim dobrim pričama počelo slučajno, prije godinu dana, razgovorom između nekolicine novogradiških „skejtera“ i gradonačelnika Vinka Grgića. Susret, pri kojem je palo i obećanje o izgradnji skate parka, odigrao se na gradskoj tržnici gdje su se zaljubljenici u vratolomije na „boardu“ okupljali, ali i gdje je za sve buduće generacije, duhovit i dalekovidan netko, obećanje i zabilježio. Godinu dana kasnije, na istom mjestu, prvi se čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, ponovno našao sa skejterima kojima se ovaj puta pridružila ekipa iz svih velikih hrvatskih gradova kakvi jedini imaju skate parkove, ali i dečki iz Panonnian challengea, koji su savjetom i znanjem pomogli u realizaciji priče.  I mada su skejteri vlastiti prostor odavno zaslužili ( uostalom, i tako se kreira urbani identitet sredine), osim njih, prostor su danas dobili i svi ostali-mali i veliki, stari i mladi, aktivni i neaktivni, sportaši i rekreativci, profesionalci i amateri. Nakon višemjesečnog nestrpljivog iščekivanja i ubrzanih radova, na prostoru ispred Gradskog bazena, prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić otvorio je Sportsko rekreacijski park„Ivo Petranović“.

nn

Riječ je o novom vrućem mjestu u gradu koje nosi ime pionira novogradiškog ali i nacionalnog sporta, trenera, učitelja i novinara, čovjeka koji je zadužio Novu Gradišku.  „Jedini je to ispravan način za odati počast čovjeku zaslužnom za najveće sportske uspjehe grada, ali i način kako Novu Gradišku učiniti kvalitetnijim i ugodnijim mjestom za život.Nakon nekoliko novo otvorenih suvremenih dječjih igrališta u gradu, ovo će, siguran sam, postati omiljeno mjesto klinaca svih generacija. Drago mi je da to prepoznaju i sugrađani, ali i da je priča koja je počela slučajnim susretom i dobrom idejom skejtera, završila na ovakav način.Čuvanjem sportske tradicije, ali i kreiranjem urbanog identitet a grada. Osim toga, Nova Gradiška je oduvijek bila posebno ponosna na svoje sportaše, bodreći ih na terenu, ali i u životnim utakmicama. Potvrdili smo to i nekolicinom jedinstvenih humanitarnih akcija organiziranih za pomoć košarkašu Hrvoju Modriću, koji je i danas s nama, dokazujemo to okupljanjem prijatelja iz cijele regije na međunarodnom rukometnom turniru, dokazali smo to i danas, u Ivinu čast, za neka nova buduća velika novogradiška sportska imena“, rekao je, otvarajući najsportskije mjesto u gradu, gradonačelnik Vinko Grgić.

Sjajan prostor za sport, rekreaciju i druženje, uz suvremeni skate park rađen po uzoru na one svjetske, ali i još jednu sasvim posebnu atrakciju-igralište za street workout, Novogradiščanima nudi i terene za nogomet, odbojku i rukomet na pijesku, košarkaško igralište, ali i ono dječje. Da je riječ o sadržaju kakav je gradu nedostajao potvdili su dolaskom na otvorenje Novogradiščani svih generacija- i oni poznati i anonimni , ugledni i aktivni, sportaši i treneri, klinci i klinceze, roditelji željni slobodnog vremena, bake i djedovi. Bila je to prilika za ugodne susrete i razgovore, ali i dan istinskih sportskih natjecanja. Jer, uz ekipu skejtera pristiglih iz nekoliko gradova, stigli su i članovi juniorske i seniorske nacionalne reprezentacije u rukometu na pijesku-svjetski prvaci u ovom atraktivnom sportu, ali i europski broj jedan, zagrebačka ekipa „Detona“. Otvorenje Sportsko rekeracijskog centra „Ivo Petranović“ bila je i jedinstvena prigoda da Novogradiščani po prvi puta vide i projekt rekonstrukcije i izgradnje novog gradskog bazena koji bi, slože li se s tim i budući gradski vijećnici, trebao biti realiziran do ljeta iduće godine.

TEKST: Simonida Tarbuk   FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn