OTVOREN 8. MULTIPAK – Posjetite Pakrac…bez predrasuda

Datum objave: 01. 6. 2019. | Kategorija: Kultura

PAKRAC – Tko kaže da male sredine ne mogu ponuditi vrhunski urbani sadržaj i u svom dvorištu okupiti sasvim posebnu ekipu iz Europe? Pakrac je još jednom dokazao kako je sve moguće „slušate li bez predrasuda“. Baš kao što kaže i moto HI-FI izložbe, središnjeg događanja 8.Multipaka, audio-vizualne priče kakvu ne možete vidjeti nigdje drugdje.

Osmu godinu za redom Pakrac je, zahvaljujući projektu pokrenutom 2012.“javno-privatnim partnerstvom“ Robertoshop trgovine, Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice, grad kulture, glazbe i dobrih vibracija, grad sasvim drugačije energije od one uobičajene. Krivac za to je Multipak, jedna od najvažnijih gradskih manifestacija i najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, sedmodnevna priča čiji je cilj pokazati kako male sredine mogu biti velike i kako, uvjetno rečeno, mali gradovi mogu biti pokretači velikih i vrhunskih stvari.

Potrebno je tek „slušati i posjetiti bez predrasuda“/ listen-visit without prejudice, kako kaže i moto čitave priče i HI-FI izložbe, središnjeg sadržaja Multipaka, svečano otvorenog u atraktivnom prostoru dvorišta Kurije Janković. Učinili su to, petog dana manifestacije, zajedničkim snagama-organizatori: Božidar Savi/ Robertoshop, Jelena Hiklih, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, Monika Lucić Fider, ravnateljica Knjižnice, te u ime pokrovitelja, Grada Pakraca gradonačelnica Anamarija Blažević.

Uz veliki broj sadržaja kakvih se ne bi postidjela ni jedna svjetska metropola, glazbenih i iskustvenih slušaonica i radionica, promocija knjiga, filmskih projekcija, ovogodišnji je Multipak okupio i 43 izlagača audio opreme iz 11 zemalja, osim zemalja regije, i iz Velike Britanije, Italije, Nizozemske, Njemačke, Slovačke i Austrije, što je dokaz relevantnosti manifestacije, te prije svega, ogromnog truda i entuzijazma čitave ekipe. Potvrdile su to i Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice i Jelena Hiklik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca , podsjećajući na veliki broj književnika, likovnjaka, glazbenika, glazbenih teoretičara, izlagača vrhunske hi-fi opreme, zaljubljenika, entuzijasta i posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske, koji svih ovih godina potvrđuju kako je riječ o manifestaciji s iznimnim potencijalom, svojevrsnim brendom grada koji je prerastao lokalne okvire.

Zadovoljna manifestacijom, ali i reakcijom posjetitelja i Pakračana, je i prva žena Grada, gradonačelnica Anamarija Blažević. „ Osim što nas uči kako se riješiti predrasuda, Multipak se ove godine približio i onim najmlađima, zabavnim i edukativnim sadržajima, jer samo se tako stječu i prave navike. Osim toga, oni koji danas uživaju u glazbenim radionicama i slušaonicama, jednoga će dana organizirati 20.i 30.Multipak, utvrđujući tradiciju.“ rekla je pozdravljajući goste i prijatelje, gradonačelnica Blažević.

Peti dan Multipaka zaključio je koncert Detoura, jednog od ponajboljih nacionalnih pop bendova, a niz sadržaja nude i subota i nedjelja, stoga …„Visit without prejudice“.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok/ pakrackilist.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn