“OSTANI ŽIV I SPASI ŽIVOTE DRUGIH”: ROADPOL-ovi Dani sigurnosti u prometu 16. – 22. rujna

Datum objave: 16. 9. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu Cilj ROADPOL-ove kampanje jest smanjenje broja smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe.

Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu. U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu te je stoga cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.

21. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu. Taj dan će se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Kampanja se održava paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju. Provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ovogodišnji ambasador je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je za ovu prigodu snimio i promotivni video.

Dodatne informacije o aktivnostima u okviru Dana sigurnosti u prometu svi zainteresirani mogu pronaći na interaktivnoj mapi na službenoj stranici ROADPOL Safety Days

Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays.

TEKST: S. P.            FOTO: Roadpol

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn