OŠ “MLADOST” JAKŠIĆ – Završetak energetske obnove vrijedne više od 5 milijuna kuna očekuje se do rujna ove godine

Datum objave: 11. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Projekt „Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Mladost“ Jakšić” ukupno vrijedan više od pet milijuna kuna počeo je u studenom prošle godine , a radovi koji obuhvaćaju energetsku obnovu zgrade škole, sportske dvorane i kotlovnice trebali bi biti gotovi do rujna ove godine.

Nakon što su energetski obnovljene sve područne škole, u Treštanovcima, Tekiću, Rajsavcu, Cerovcu i Traparima, energetski obnovljena uskoro će biti i zgrada matične Osnovne škole „Mladost“ Jakšić. Radovi su u tijeku, a kompletan projekt obuhvaća izmjenu stolarije, postavljanje vanjske ovojnice zgrade, toplinsku izolaciju kata prema negrijanom potkrovlju, zamjenu električnih instalacija i postavljanje led rasvjete te rekonstrukciju kotlovnice, izmjenu instalacija za grijanje, izradu ventilacije i klimatizacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od pet milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj gotovo tri milijuna kuna Ostatak iznosa osigurala je Požeško-slavonska županija, kao osnivač škole. Zgrada osnovne škole izgrađena je 1966. godine i danas više ne ispunjava sve standarde suvremenog obrazovanja. Stoga će ovaj projekt donijeti kvalitetnije uvjete za rad i boravak i učenicima i nastavnicima, naglasio je ravnatelj škole Boško Obradović.

“S energetskim obnovama na našem području krenuli smo u Područnoj školi Treštanovici, tada je tamo bio jedan učenik, danas ih imamo sedam, dakle spasili smo tu školu od zatvaranja. Svih pet škola smo obnovili i sad smo obnovom obuhvatili i našu matičnu školu. Sve naše zgrade, po završetku ovih radova bit će energetski obnovljene, imat ćemo uvjete za rad koje nema niti jedna osnovna škola u našoj županiji,” rekao je ravnatelj Obradović.
Završetak radova se očekuje do kraja kolovoza 2020.godine, a završetak cijelog projekta energetske obnove do kraja studenoga 2020. godine.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P. / D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn