OSNIVAČKA SKUPŠTINA- Turistička zajednica podići će razinu turističke ponude na pleterničkom području

Datum objave: 29. 4. 2014. | Kategorija: Društvo

tzp1

PLETERNICA -Turistička zajednica Grada Pleternice doživjela je svoj prvi dan postojanja jučer u pleterničkoj Gradskoj vijećnici. Gradonačelnica Antonija Jozić će po statutu biti i predsjednica zajednice. Na osnivačkoj skupštini prihvaćen je i prijedlog o osnivanju Ureda turističke zajednice čiji direktor još nije poznat.

“Kao Grad značajno smo sudjelovali na promociji turizma u ovom našm kraju.  Govoreći o organizaciji manifetacija posebno treba naglasiti manifestaciju  „Devetnica Gospe od suza“ kada  Pleternicu u devet dana posjeti preko sto tisuća vjernika. Tu smo se dokazali kao grad koji ima infrastrukturu i  bez obzira što nismo imali turističku zajednicu napravili smo dobar posao. Organizatori smo Turnira u vožnji jednoprega i dvoprega, Lidas – smotre folklora i ostalih. Osnivanje turističke zajednice je „kruna“ u našem djelovanju jer smatramo da kroz rad turističke zajednice možemo ostvariti i veći broj projekata i podići turizam u ovom kraju na višu razinu – rekla je gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić.

tzp2

 

Članovi vijeća Turističke zajednice biti će Marko Markota, Zlatko Banožić, Marina Mogušar, Katica Ribičić, Sebastijan Belo, Željko Bošnjak, Ante Barbarić, Kristijan Ljubešić i Antonija Jozić. Direktor Ureda turističke zajednice biti će poznat nakon provedenog natječaja i neće primati nikakve novčane naknade za svoju funkciju.

TEKST: Tomislav Milanović   FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn