OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Učenici sudjelovali u EU projektu za očuvanje prirode

Datum objave: 29. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Učenici 1. i 2. razreda čaglinske škole sudjelovali su u natječaju u sklopu EU projekta Label2020 čiji je cilj edukacija najmlađih o potrebi očuvanja prirode. Za aktivno sudjelovanje, čaglinski učenici osvojili su prigodne poklone.

Na inicijativu školske pedagoginje Ljiljane Đurđević učenici 1. i 2. razreda OŠ Stjepana Radića u čaglinu prijavljeni su na natječaj u sklopu Projekta koji je poslan svim osnovnim školama u Hrvatskoj, a odnosi se na očuvanje planeta Zemlje. Projekt Europske Unije u Hrvatskoj provodi Energetski institut Hrvoje Požar uz potporu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a dobio je pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje.

Čaglinska škola odabrana je među prijavljenim školama, a za nagradu su učenici dobili prigodne poklone: majice, slikovnice, bojanke i platnenu torbu s logom Projekta. U sklopu projekta tiskana je i edukativna slikovnica “labelko spašava zemlju”.
,,Radnja slikovnice se događa u jednoj prosječnoj četveročlanoj obitelji. Glavni likovi Dora i Labelko prolaze kroz razno razne uobičajene i svakodnevne situacije ali kroz njih Labelko uči Doru kako da se ponaša osvještenije te time štedi energiju i očuva prirodu.Niz zanimljivih savjeta o energetskoj učinkovitosti ali i zaštiti okoliša spretno je ubačeno u priču na djeci prihvatljiv i razumljiv način.” pojasnila je pedagoginja Đurđević.

Dodaje kako su mališani na satovima razrednika govorili o recikliranju korisnog otpada, učili štediti energiju i čuvati planet Zemlju.” Razgovarali smo gdje odlažemo taj otpad, što bi se dogodilo kada se otpad ne bi odvajao i kada bi svi bacali smeće gdje poželimo. Kako i u svojoj kući možemo štedjeti energiju i štititi okoliš. Kako čuvati naše šume i vode. I još puno, puno toga.Učenici su aktivno sudjelovali, a tijekom nastavne godine bit će još satova razrednika na ovu temu.” zaključila je pedagoginja. Pravi poticaj su i nagrade koje su stigle u sklopu projekta.

TEKST: S. P.      FOTO:OŠ S.Radića

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn