OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Veljača u znaku brojnih aktivnosti

Datum objave: 11. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Od priznanja za sudjelovanje u nacionalnom natječaj za izradu infografike na temu: ,,Koronavirus- Zaštititi sebe i druge” do Volonterske karavane i obilježavanja Dana sigurnijeg interneta – veljača je u čaglinskoj osnovnoj školi puna zanimljivih i hvalevrijednih aktivnosti.

HZJZ raspisao je natječaj za izradu infografike na temu: ,,Koronavirus – Zaštititi sebe i druge”. Uz pomoć voditeljice Školskog preventivnog programa, pedagoginje Ljiljane Đurđević na natječaju su sa svojim radovima sudjelovale čaglinske osmašice Iris Šišić i Ana Uljatovski.Iako nisu među tri prvonagrađena rada dobile su priznanje za svoj trud. Na natječaj su pristigli likovni radovi iz stotinjak osnovnih i srednjih škola te Stručno povjerenstvo, po njihovim riječima, nije imalo nimalo lak zadatak, a mlade Čaglinčanke, iako nisu među tri prvonagrađena rada, dobile su priznanje za svoj trud. Tema više nego aktualna očito je pobudila veliki interes učenika, a Ana i Iris poručile su: ,,Ponašajmo se savjesno, čuvajmo jedni druge i odgovornim ponašanjem pobijedit ćemo koronavirus!”

Iris je svoj kreativni doprinos dala i u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta. Naime, već godinama čaglinska škola drugog utorka u veljači obilježava Dan sigurnijeg interneta, a ove godine upravo je Iris izradila prigodan plakat. U razredima se razgovaralo i prezentiralo o sigurnosti na internetu.U kvizu DSI u organizaciji Centra za sigurniji internet iz Osijeka sudjelovali su sedmaši Dana Damjanović, Tena Jurić, Marko Kuzmar, Božica Dora Nekić, Marko Njerš, Sanja Panić, Lorena Švajda i Tea Topić.

Pravila kviza kažu da u konkurenciju za deset vrijednih nagrada ulaze svi sudionici koji točno riješe 80% i više posto odgovora. Pitanja nisu bila nimalo jednostavna, ali svih osam učenika prešlo je prag od 80% točnih odgovora.
“Sada čekamo, hoće li među nekoliko tisuća sudionika, netko od čaglinskih kvizaša osvojiti slučajnim odabirom neku od nagrada.Mi se nadamo, ali važno je navesti kako su učenici pokazali zavidno znanje.Internet je važan i potreban u mnogim područjima života i rada! No uvijek treba imati na umu – Poštivajući pravila o sigurnom korištenju interneta izbjeći ćemo mnoge opasne i neugodne situacije!,” naglasila je mentorica pedagoginja Ljiljana Đurđević.

Zahvaljujući projektu Eko Centra Latinovac pod nazivom “Volonterska karavana” čaglinska je škola bogatija za 12 lopti, a kako doznajemo, vrijedni čaglinski školarci i njihove nastavnice i nastavnici namjeravaju, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera, kreativno obilježiti i druge prigode koje nudi vesela veljača – Valentinovo i poklade.

TEKST: S. Pok          FOTO:OŠ S. Radić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn