OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Dramska skupina u međunarodnom projektu “Kraljice i kraljevi drame”

Datum objave: 03. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Dramska skupina čaglinske škole koju vodi pedagoginja Ljiljana Đurđević prijavila se na Međunarodni e-twinning projekt ,, Queens and king of drama ( Kraljice i kraljevi drame ) u kojem sudjeluje više od 60 škola iz nekoliko zemalja. Mali čaglinski ljubitelji glume ovih su dana, uz to, dobili i priznanja za sudjelovanje na Državnom LiDraNu.

Dramska skupina čaglinske škole pod vodstvom pedagoginje Ljiljane Đurđević sudjeluju u Međunarodnom e-Twinning projektu Kraljice i kraljevi drame / Queens and kings of drama. E-Twinning je zajednica škola u Europi i putem te platforme nude se različiti odgojno-obrazovni programi. U ovom Projektu sudjeluje više od 60 škola iz nekoliko zemalja. Iz Hrvatske su se uključile škole iz Blata( na Korčuli ), Malinske, Osijeka, Vukovara, Zagreba, Vinkovaca Čepina, Rovišća, Karlovca, Siska, Velike Gorice, Daruvara, Pleternice, Viškova, Petrijevaca,… Učenici 4. razreda Noa Bardač, Ivano Bošnjak, Petra Grgurić, Mateja Janković, Luka Šutić i Ivona Švajda vrijedno su tjednima izrađivali lutke te su izveli igrokaz koji je napisala pedagoginja. “Nakon tog odrađenog zadatka krećemo u druge aktivnosti, koje će, kao i svaki put naši učenici marljivo i s veseljem odraditi,” naglasila je pedagoginja Đurđević. Majice s nazivom ovog projekta donirao im je Pismoreklam iz Požege, na čemu im iskreno zahvaljuju.

Jamstvo da će u međunarodnom projektu uspješno predstaviti svoje dramsko umijeće i svoju školu potvrđuju i priznanja koja su im stigla za sudjelovanje na državnoj smotri LiDraNo.

Naime, učenici koji su glumili u igrokazu Začarana kraljevna Noa Bardač, Andrej Bošnjak, Petra Grgurić, Laura Lovrić, Mateo Pajestka, Ivona Švajda i Vanesa Zečević sa svojom mentoricom pedagoginjom Ljiljanom Đurđević bili su u ožujku prošle godine vrlo dobri na Županijskom LiDraNu. Dobili su pohvale Stručnog povjerenstva te su predloženi za Državnu smotru. No kako ona nije održana zbog epidemiološke situacije, ovih dana na adresu škole stigla su priznanja za sudjelovanje na Državnom LiDraNu.  Iako tužni što nisu mogli otputovati u Šibenik, učenici i mentorica razveselili su se priznanjima, jer kako kažu, to je pravi poticaj za daljnji dramski rad.

TEKST: S. P./LJ.Đ.           FOTO: OŠ. S. Radića Čaglin

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn