OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Čaglinske učenice sudjelovale na državnoj smotri darovitih učenika “Novigradsko proljeće 2019”

Datum objave: 15. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Po 30. put u Novigradu Istarskom održana je Državna smotra darovitih učenika pod nazivom ,, Novigradsko proljeće”. Uz ovaj značajan jubilej i OŠ Stjepana Radića iz Čaglina obilježava svoj – deseti puta zaredom pozvani su i čaglinski učenici. Ove godine priliku da otputuju u Novigrad Istarski, pokažu što znaju, ali i da nauče nešto novo imale su osmašice: Dora Kavicki, Claudia Pamer, Nada Stjepanović i Ivana Tušek.

Odlazak čak četiri učenice veliko je postignuće i njih ali i njihove škole jer pravila su jasno određena. “Ne znači kako će svaki učenik ili mentor koji se prijavi na Smotru biti i pozvan.Prijave se boduju i dobije se rang-lista pozvanih sudionika. Sve se mora potkrijepiti u pisanom obliku zbog čega baš on ili ona misle da bi trebali boraviti i marljivo raditi tjedan dana na Državnoj smotri u Novigradu,” kaže pedagoginja i mentorica Ljiljana Đurđević. Uz motivacijsko pismo prilaže se i dokumentacija vezana za osvojena priznanja i nagrade. Ove godine priliku da otputuju u Novigrad Istarski, pokažu što znaju, ali i da nauče nešto novo, steknu nova iskustva i prijatelje imale su osmašice: Dora Kavicki, Claudia Pamer, Nada Stjepanović i Ivana Tušek.

“Na Smotri se jako naporno radi u 20 radionica. U koju od njih će se učenici prijaviti odnosno odabrati ovisi o procjeni njihovih sklonosti i dosadašnjim aktivnostima, ali i željama samih učenika. Kako do sada nismo pogriješili dokazuje naš kontinuitet prisutnosti na ,,Novigradskom proljeću”.

Posebno velika zahvala ide svim onim učiteljicama i učiteljima koji godinama kroz izvannastavne aktivnosti njeguju jezično-umjetničko područje. Tako utkaju temelje za nastavak rada s darovitim učenicima,” dodala je pedagoginja Đurđević. Financijsku podršku pružili su Općina Čaglin i Požeško-slavonska županija.

“Posebna je čast i ponos znati kako i jedna mala škola iz Slavonije redovito ima darovite učenike na Državnoj smotri ,, Novigradsko proljeće”. Vjerujte, kada kažemo da smo iz Čaglina, ne samo voditelji, već i ostali sudionici nam kažu kako su čuli za nas. Ne hvalimo se, ali ponosni jesmo! Trudit ćemo se i dalje otkrivati i poticati darovitost!” zaključila je prof. Đurđević.

TEKST: S. P.      FOTO: LJ. Đ.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn