OŠ STJEPANA RADIĆA ČAGLIN – Čaglinska škola opet na Državnoj smotri LiDraNo

Datum objave: 01. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – Na Državnoj smotri likovnog, dramskog i novinarskog stvaralašta održanoj za osnovne škole od 25 do 27. ožujka u Šibeniku čaglinsku školu predstavljala je učenika 8. razreda Ivana Tušek s mentoricom pedagoginjom Ljiljanom Đurđević. Ivana je izvela monolog, isječak iz romana “Ljeto na jezeru Čiču” Jadranke Tihi Stepanić i dobila pohvale za svoj nastup.

Već godinama učenici i mentori iz čaglinske škole imaju čast biti pozvani na Državnu smotru LiDraNo, najčešće u scenskom izrazu. Prethodno učenici i mentori moraju proći županijsku razinu. Državna smotra LiDraNo je prilika da učenici i mentori iz svih krajeva Hrvatske razmijene iskustva i pogledaju ono najbolje i najkreativnije kod učenika u literarnom, novinarskom i scenskom izrazu (pojedinačnom i skupnom ). Također se predstavljaju i najbolji školski listovi i radijske emisije. Ove godine Državna smotra za osnovne škole održala se od 25.-27.ožujka u Šibeniku, hotelskom naselju Solaris.

“Ponosni smo što se godinama talent i uporan rad čaglinskih učenika i mentora prepoznaju od strane stručnog prosudbenog povjerenstva. Našu školu predstavljala je ove godine učenica 8. razreda Ivana Tušek koja je izvela monolog, isječak iz romana ,,Ljeto na jezeru Čiču” Jadranke Tihi Stepanić i dobila pohvale za svoj nastup. Trudit ćemo se i ubuduće da naša škola ima svoje predstavnike na najvišoj razini natjecanja i smotri. Volje imamo, darovitih učenika imamo, podršku ravnateljice imamo te nema razloga da se ovakve lijepe priče ne nastave,” rekla je Ivanina mentorica pedagoginja Ljiljana Đurđević.

TEKST: S. P.       FOTO: Lj. Đ.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn