OŠ MLADOST JAKŠIĆ – Vrijedne projekte nastavljaju i u ovoj godini

Datum objave: 22. 1. 2016. | Kategorija: Društvo

skola2 novo

JAKŠIĆ –  U Osnovnoj školi u Jakšiću novu kalendarsku godinu dočekali su s brojnim planovima, posebice kada je riječ o obnovi objekata područnih škola. Ove godine zajključit će i vrijedna projekt “Moj pametan izbor” koji su realizirali u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem te jednom školom iz Virovitičko-podravske županije.

Iako će 2015. godinu pamtiti i po prevari koju su doživjeli pri organizaciji ekskurzije ali i po humanitarnim akcijama koje su potom uslijedile, prošlu godinu pamtit će i po dobirm projektima od kojih neki traju i u novoj godini. “U 2016. godini u svibnju zatvaramo pojekt “Moj pametan izbor” čiji je cilj osnažiti učitelje i stručne suradnike u pristupu profesionalnom usmjeravanju u neposrednoj školskoj praksi, te kreirati i provoditi održiv program profesionalnog razvoja. Projekt „Moj pametan izbor“ traje 15 mjeseci, a u sklopu njega na obje škole koje su kao partneri uključene  zaposlili smo osobe koje pomažu učenicima pri izboru zanimanja. Radit ćemo i modularni kurikulum koji će biti podrška djelatnicima škole u kvalitetnom profesionalnom usmjeravanju učenika,” pojasnio je ravnatelj  škole Boško Obradović.

45

Uz ove edukativne projekte i aktivnosti u jakšićkoj školi pripremili su i projekte obnove objekata. Za obnovu škole u Treštanovcima odobreno je 300 tisuća kuna pri čemu Požeško-slavonska županija sudjeluje s deset posto, a ostali iznos osigurava Fond za energetsku učinkovitost. “Sada smo aplicirali za još dvije područne škole, u Tekiću i Cerovcu i prošli smo prvi krug, tako da očekujemo i te projekte,” naglasio je Obradović. Uz to, u školi su ponosni na potpunu stručnu zastupljenost svih predmeta,  a posebno su pak ponosni na program stranih jezika jer uz engleski i njemački imaju i dva izborna slovački i francuski.

Ali, želje uvijek postoje. “Željeli bi jednosmjenski rad, radimo u dvije smjene i često su izvannastavne aktivnosti skučene između dvije smjene. Kada bi ušli u projekt koji planiramo već duže vrijeme, riječ je o obnovi i dogradnji jednog krila škole, ostvarili bi i mogućnost rada u jednoj smjeni. Imamo prostor, dvoranu, vjerujem da su i učenici i roditelji zadovoljni našim radom, ali evo – jednosmjenski rad je zajednička želja,” zaključio je ravnatelj Obradović.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn