OŠ MLADOST JAKŠIĆ – Učenica Barbara Ružičić dobitnica priznanja “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i školu bez nasilja

Datum objave: 14. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Učenica 8. b razreda OŠ Mladost Jakšić Barbara Ružičić među ovogodišnjim je laureatima Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja u školskoj godini 2019./2020. Dodjela nagrade održana je 12. lipnja u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Nagrada “Luka Ritz” ustanovljena je u spomen na tragičnu smrt srednjoškolca Luke Ritza kojeg su 2008. godine huligani na smrt pretukli. Svrha dodjeljivanja nagrade je potaknuti mlade da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja, senzibiliziranje javnosti, posebice mlađe populacije te njihovih roditelja i nastavnika za prevenciju nasilja te promoviranje pozitivnih uzora i modela ponašanja. Nagrada se sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno za jednu učenicu/učenika osnovne škole i jednu učenicu/učenika srednje škole. Škola koju pohađa učenik, dobitnik Godišnje nagrade, također dobiva posebno priznanje.

Barbara Ružičić osvojila je posebno prizanje i to literarnim radovima. Uz Barbaru posebno priznanje osvojili su Marija Brkić, učenici 4.d razreda Osnovne škole Krune Krstića – Područna škola Ploče, Tin Pribanić, učenik 2.c razreda Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka te Mihael Kuzmičić, učeniku 4.b razreda Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Zagreb.

Nagrade i posebna priznanja dobitnicima uručile se ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak i predsjednica Povjerenstva za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“ gđa Suzana Ritz.

TEKST: S. P.    FOTO:mzo.gov.hr/vijesti

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn