OŠ MATIJA GUBEC CERNIK – 26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje

Datum objave: 29. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Uz dobro poznato slavonsko gostoprimstvo, u organizaciji Osnovne škole “Matija Gubec” Cernik, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Općine Cernik, uspješno je organiziran 26.Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje, jedinstvena manifestacija koja čuva našu kulturu, tradiciju i lijepi hrvatski jezik.

O ljepoti i bogatstvu hrvatskog jezika, uz njegov kaj, ča i što, i ove su godine, pisali i poetski promišljali, mali kreativci iz čitave regije, njih ukupno 97 iz 31 osnovne škole, sudionici jedinstvene manifestacije koja čuva kulturu, tradiciju i lijepi naš jezik. 40 odabranih, zaslužilo je svoju pjesmu vidjeti u tiskanoj zbirci i biti gost 26. Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje, jedinstvene manifestacije koja čuva našu kulturu, tradiciju i lijepi naš jezik. Priča je to kojom se, s pravom, ponosi Osnovna škola “Matija Gubec”, Cernik, domaćin uspješno organiziranog druženja koje afirmira dječje stvaralaštvo i potiče svijest o bogatstvu i raznolikosti hrvatskog jezika.

Uz glavne zvijezde – zaljubljenike u stih i poeziju i sudionike manifestacije, ovogodišnji 26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje, okupio je i brojne goste, drage prijatelje Cernika i mjesne osnovne škole iz Zlatara, Primoštena i Usore, koji su se, zajedno s Pjevačkim zborom, Tamburaškim orkestrom i malim folklorom škole domaćina, pobrinuli i za kvalitetan program. Kako je, ipak, riječ o susretu natjecateljskog karaktera, valjalo je izabrati i one najbolje.

Učinio je to stručni ocjenjivački sud u sastavu-profesorica i spisateljica Đurđica Stuhlreiter, lokalna pjesnikinja Evica Kraljić i profesorica Vjekoslava Bagarić, predsjednica novogradiškog Ogranka Matice hrvatske, odlučivši slijedeće: najbolja je pjesma “Jutro”, Lane Lipovac, učenice OŠ Mikleuš, druga je “San”, autorice Ariane Matošević iz OŠ M.A.Relković Davor, a treća pjesma “Stih o jednom djetinjstvu”, Fabijana Vođinca, malog pjesnika iz Slavonskog Šamca, učenika OŠ Josip Kozarac.

TEKST: S. T.          FOTO: os-mgubec-cernik.skole.hr/

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn