OŠ JULIJA KEMPFA – Svatko od nas različit, ali jednako vrijedan ispod divnog plavog neba

Datum objave: 01. 4. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nizom aktivnosti danas je u požeškoj OŠ Julija Kempfa obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Ovu školu pohađa veliki broj učenika koji imaju dijagnozu iz autističnog spektra, a školuju se po redovnom ili posebnom programu. “Iznimno smo ponosni na integraciju učenika s autizmom i njihov zajednički suživot sa svim ostalim učenicima naše škole,” naglasila je ravnateljica Kornelija Sabljak.

Jedna od današnjih aktivnosti bila je i radionica koju je školska psihologinja Silvija Crnković održala s učenicima 1.a razreda te s učenicima mlađe odgojno-obrazovne skupine koja u svom sastavu ima i učenike s autizmom. Ta dva razredna odjela provode svoje školske dane kao susjedi u svojim učionicama, a danas su na poseban način proveli zajedničko vrijeme te obogatili jedni druge svojim različitostima i posebnostima koje svako od ove djece nosi u sebi.

Fotografirajući se ispod plavog svoda načinjenog od plavih kišobrana poslali su snažnu poruku kako su tu jedni za druge da se međusobno čuvaju i štite kao što nas kišobrani čuvaju od kišnih kapljica i da jedni druge uče letjeti bezbrižno poput leptira.

TEKST: S. P./ K. S.                FOTO: OŠ J: Kempfa

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn