OŠ JULIJA KEMPFA POŽEGA – Učenica Tena Stastny viceprvakinja države iz tehničke kulture u kategoriji Graditeljstvo

Datum objave: 05. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tena Stastny, učenica šestog razreda OŠ Julija Kempfa, osvojila je drugo mjesto na 65. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske. Njezin mentor je profesor Franjo Kvesić. Na istom natjecanju Kempfovu je školu predstavljao i učenik sedmog razreda, Ivan Last. 

Nakon sjajnih rezultata na Županijskom natjecanju, Tena je pozvana na Državno natjecanje gdje se natjecala u kategoriji Graditeljstvo. Natjecanje se sastojalo od dva dijela: pismenog rada i praktičnog rada gdje je Tena imala zadatak izraditi zidine s tornjevima. U oba dijela je briljirala te zasluženo osvojila drugo mjesto.

Na istom natjecanju Kempfovu je školu predstavljao i učenik sedmog razreda, Ivan Last. Natjecanje je održano od 2. do 5. svibnja 2023. u Vodicama.

“Odlazak na Državno natjecanje velika je čast i svi smo ponosni kada naši učenici imaju priliku pokazati svoje znanje i sposobnost. Predstavljajući svoju školu i Grad, upoznaju učenike iz drugih dijelova Hrvatske, razvijaju prijateljstva i pomiču granice napredovanjem u znanju. Ove godine bilo je posebno svečano u Vodicama jer su snimili i milenijsku fotografiju složivši se u brojku 65, godišnjicu ovog velikog natjecanja,” naglasila je ravnateljica škole Kornelija Sabljak.
Čestitamo učenicima i mentoru!

IZVOR: OŠ J. Kempfa

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn