OŠ JULIJA KEMPFA POŽEGA: Projekt „Sa STEMom raSTEMo“

Datum objave: 07. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – „Sa STEMom raSTEMo“ naziv je projekta kojeg provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko. Projekt se, u obliku radionica, provodi u jednoj školi u svakoj županiji Republike Hrvatske, a u Požeško-slavonskoj odabrana je OŠ Julija Kempfa u Požegi.

„Sa STEMom raSTEMo“ naziv je projekta koji je danas realiziran u 3.a, 4.a i 4.b razredu OŠ Julija Kempfa. Riječ je o zabavnim i poučnim trosatnim radionicama, na kojima su učenici samostalno sudjelovali u praktičnim radovima, mikroskopirali pomoću LCD mikroskopa, programirali robote te koristili digitalne obrazovne platforme.

Kroz radionice se potiče da učenici izraze svoju urođenu znatiželju i slobodno propitkuju svijet oko sebe, ne „štrebaju“, već da kroz pokuse dolaze do određenih mjerljivih rezultata, vlastitim radom i zalaganjem, razvijaju sposobnost kreativnog rješavanja problema, vježbaju strpljivost, preciznost i upornost u radu, razmišljaju, analiziraju i povezuju znanja kroz zabavne pokuse i radionice, vježbaju timski rad te spoznaju vrijednost praktičnog rada i primjene znanja (vještine koje će im biti korisne i primjenjive u svakodnevnom životu).

Potvrdu ovakvom pristupu znanosti, stručnosti i načinu rada dalo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je verificiralo ovaj program, a provodi ga Društvo naša djeca Jastrebarsko, u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Centrom za kulturu Jastrebarsko. Svi su učenici od izdavačke kuće Alfe na poklon dobili jednogodišnje mozaBook Classroom licence za korištenje digitalne obrazovne platforme mozaBook. Projekt se provodi u jednoj školi u svakoj županiji Republike Hrvatske, a naša škola predstavlja Požeško – slavonsku županiju.

TEKST: S. P.             FOTO: OŠ J. Kempf

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn