OŠ JULIJA KEMPFA POŽEGA – Kroz interkontinentalni projekt „Far away friends“ požeška škola predstavljena u Meksiku

Datum objave: 31. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenici i učitelji OŠ Julija Kempfa sudjeluju u interkontinentalnom projektu „Far away friends“ s tri meksičke škole: Colegio Montessori Colomba, Colegio Franco Espanol i Pedagogico Berta von Glumer.

Osnaženi iskustvom u međunarodnim projektima, Požežani su se odvažili predstaviti svoju školu i izvan europskih granica te su četiri djelatnika škole prošloga tjedna boravili u dalekom Meksiku.”Škole domaćini upriličili su svečane priredbe, upoznali nastavnike s njihovim obrazovnim programima, pripremili radionice te pokazali školske prostore. Naši učitelji su predstavili svoju školu, grad, županiju i državu te dogovorili daljnje aktivnosti projekta. Cilj projekta je povezivanje učenika, koji će se međusobnim dopisivanjem pismima, e-mailovima i susretima preko Skypea upoznati, predstaviti sebe i svoju školu, izrađivati digitalne radove, upoznati s prirodnim i kulturnim ljepotama te baštinom i zavičajem. Sve aktivnosti odvijat će se na engleskom jeziku, što je izuzetna prilika za usavršavanje stranoga jezika. Učitelji imaju priliku upoznati drugačiji obrazovni sustav te susresti različitu kulturu.” pojasnila je ravnateljica škole Kornelija Sabljak.

Osim aktivnosti u školama, domaćini su se potrudili goste iz Požege upoznati sa znamenitostima i prirodnim ljepotama Meksika. Puni dojmova i obogaćeni novim prijateljstvima, učitelji OŠ Julija Kempfa očekuju uzvratni posjet učitelja navedenih meksičkih škola. Do tada, suradnja se nastavlja na daljinu (on line putem).

“Moramo naglasiti kako ovo ne bi bilo moguće bez susretljivosti meksičkih kolega koji su se pobrinuli za troškove prijevoza i smještaj, a dio troškova su učitelji snosili sami.” zaključila je ravnateljica Sabljak.

TEKST: S. P.            FOTO: OŠ J. Kempf

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn