OŠ JULIJA KEMPFA POŽEGA – Erasmus+ projekt: Coding in cultural Europe – digitalne tehnologije u službi obrazovanja

Datum objave: 16. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – OŠ Julija Kempfa iz Požege nastavlja s Erasmus+ projektima. Četvrti po redu projekt je Coding in a cultural Europe, koji je ovoga puta Požežanima doveo goste iz osnovnih škola iz Španjolske, Turske, Engleske, Litve i Poljske. Njih ukupno trideset i dvoje, dvanaest učitelja i ravnatelja te dvadeset učenika boravi u Požegi od 14. do 18. listopada.

Zajedno s učiteljima i učenicima OŠ Julija Kempfa, istražit će i osvijestiti važnost upotrebe digitalne tehnologije u suvremenoj nastavi. Prvog dana boravka, nakon prigodnoga programa dobrodošlice na kojem ih je pozdravio i zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha, kroz prezentacije o europskim gradovima kulture, predstavili su svoje nacije.

Drugog dana, za učenike i učitelje pripremljene su i odrađene radionice izrade edukativnih igara u Scratch programu, pokušavali su pronaći izlaz iz školskoga labirinta rabeći QR kodove i pritom saznali nešto o najvećim hrvatskim znanstvenicima, ˝pričali˝ digitalnu priču o robotima i upoznali se s tehnikom 3D printanja. Održane su i dvije radionice tradicionalnih igara i Pub quiz.

U sljedećim će danima, gosti i učitelji i učenici OŠ Julija Kempfa obići druge dijelove Hrvatske. Srijeda je rezervirana za odlazak u Zagreb, obilazak tvornice Rimac Automobili, posjetu Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini te Heli centru u Krapinskim Toplicama. U četvrtak i petak zadržat će se u Slavoniji i Baranji i obići Osijek, Kopački rit i Državnu ergelu lipicanaca u Đakovu.

Time će završiti Coding in a cultural Europe u Požegi, ali će se projekt nastaviti kroz sljedeće susrete u Engleskoj i Španjolskoj.”U današnje vrijeme potrebno je otvarati se novim iskustvima i iskušavati u novim tehnologijama. Iako su i dosad sudjelovali u Erasmus+ projektima i u svakom od njih razmjenjivali iskustva, prepoznavali sličnosti i razlike u svojim kulturama, razvijali jezične i socijalne kompetencije, ovaj je Erasmus+ projekt otvorio učenicima i učiteljima OŠ Julija Kempfa nova vrata,” naglasila je ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija Sabljak.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn