OŠ JULIJA KEMPFA – Dan škole, ali na drugačiji način uz posebnu poruku za osmaše

Datum objave: 29. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Osnovna škola Julija Kempfa svake godine zadnji petak u mjesecu svibnju obilježava Dan škole bogatim kulturno-sportskim programom uz druženja učenika, nastavnika, roditelja i prijatelja škole. Ove godine, odlučili su se na drugačiji način – online.

“Ovogodišnji Dan škole je u najmanju ruku neobičan. Iako se dio djece vratio u školu, velik dio naših učenika i učitelja i dalje sudjeluje u nastavi na daljinu. Pokušali smo omogućiti da svi mi, barem virtualno, doživimo ljepotu osjećaja koju inače probudi u nama obilježavanje Dana škole pa smo napravili sažetak školske godine u obliku videa. Ugodno iznenađenje priredili su nam i prijatelji iz Erasmus projekata koji su nam virtualnim putem poslali lijepe želje,” kaže ravnateljica škole Kornelija Sabljak. Dodaje kako ipak, najposebniju poruku imaju za osmaše koju donosimo u cijeloosti:

Dragi naši osmaši!
Umjesto svečane sjednice, službenih govora, pohvala i rukovanja, šaljemo vam poslanicu! Svi vi, sportaši, umjetnici, matematičari, tehničari, jezičari, biolozi i kemičari, budući arheolozi i putnici kroz vrijeme, put je pred vama – širok, ali neutaban! Iskoristite svaki dan svojega budućeg života da na njemu ostavite trag. To ne znači da uvijek morate biti bolji od drugih. Svakoga dana morate biti bolji samo od sebe!

Već sad vidite da putovanje neće uvijek biti jednostavno i lako, da će se nad vama nadvijati životne oluje i oblaci, ali i to je sve dio tajne života. Prvi takav ispit zrelosti već ste položili odgovornim ponašanjem i sudjelovanjem u online školi u ovim, u najmanju ruku, čudnim i neobičnim vremenima. Zajedno sa svojim nastavnicima potrudili ste se da vas oluja koja nas je sve zatekla nespremnima ne skrene s puta. Od vas očekujemo da se i ubuduće hvatate ukoštac sa svim nedaćama koje vas čekaju. Bez obzira na oluje, dugujete sebi i nama da se vaše boje razviju u pravu dugu! Na tom putu ne zaboravite ni jedni na druge, budite blagi i uvijek spremni pomoći.

U ovoj ste školi dijelili sve, neka tako bude i sutra i zauvijek!
A mi, mi smo uvijek ovdje! Ako vam zatreba dodatni vjetar u leđa, savjet ili poticaj, slobodno se obratite! Za vas će u Osnovnoj školi Julija Kempfa vrata uvijek biti širom otvorena!
Generacijo 2019./2020., sretan vam put!

TEKST: S. P. / K. S.    FOTO:Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn