OŠ J. KEMPFA POŽEGA – Dan škole na najdrugačiji način

Datum objave: 31. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenici i djelatnici Osnovne škole Julija Kempfa povodom Dana škole snimili su videospot za pjesmu Moja škola. Kako zbog epidemioloških mjera nisu mogli tradicionalnom svečanošću proslaviti Dan škole, svojoj su školi čestitali na posve drugačiji način.

U OŠ Julija Kempfa svakoga dana zajedno uče, vole i pomažu si učenici redovnih i posebnih razrednih odjela i po tome je ona najposebnija od svih! To je zajedništvo, kaže nam ravnateljica Kornelija Sabljak, rezultiralo snimanjem videospota za pjesmu Moja škola.

“Sve je započelo inicijativom Antonije Romić, učiteljice posebnih razrednih odjela, koja je predložila da snimimo pjesmu. Uvodnu recitaciju sastavio je jedan od naših bivših učenika posebnih odjela, a tekst i glazbu za pjesmu Moja škola potpisuje glazbenik Marijo Kovačević. Stihove su danima marljivo uvježbavali učenici posebnih odjela, odgojno-obrazovnih skupina, razredne nastave, a pridružilo im se i nekoliko učenika predmetne nastave te je uskoro Moja škola bila spremna ugledati svjetlo dana!” pojasnila je ravnateljica.

Središnji i najveseliji događaj za sve bio je snimanje spota u školskom dvorištu.Pjevači su postali glumci, učenici i učitelji zajednički su otpjevali stihove nove školske himne.”Zajedništvo, koje u svojoj školi njegujemo i stavljamo ispred svega, pomogli su uveličati i mali folkoraši i tamburaši, odnekud su se pojavili i reperi, a uključili su se i školski domar, kuhari i čistačice..Učenici koji se školuju po posebnom i po redovnom programu opet su udružili svoje snage, a ishod je bio najbolji moguć – nova školska pjesma! Pjesma koja nas, koji u OŠ Julija Kempfa radimo, učimo i živimo podsjeća, a ostalima poručuje da je ona naš dom – ,,… u srcu mom na mjestu posebnom!“ poručili su mali i veliki Kempfovci.

TEKST: S.P./ K.S.           FOTO: OŠ J.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn