OŠ DOBRIŠE CESARIĆA POŽEGA – Završna svečanost školskog projekta “Cesarić u Cesariću”

Datum objave: 31. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Mnogobrojni roditelji te učitelji večeras su u Gradskom kazalištu Požega popratili program završne svečanosti 14. po redu školskog projekta „Cesarić u Cesariću“. Ovogodišnja tema projekta bila je ples i poezija.

Ovogodišnja tema bila je poezija i ples koja je rezultirala povezivanjem poezije uz ples i pokret. Kreativnim izričajem, u ovom dugogodišnjem projektu, OŠ D.Cesarića ponosno prezentira lik i djelo Dobriše Cesarića te ga predstavlja novim generacijama. Odličnu literarnu, dramsku, pjevačku i plesnu umješnost pokazali su mnogobrojni učenici pod vodstvom njihovih mentora.

“Naša škola s ponosom nosi njegovo ime i kao Cesarići već 14 godina zaredom provodimo projekt Cesarić u Cesariću. Čitajući Cesarićevu poeziju u sklopu projekta, nametale su nam se različite teme, od Slavonije, prijateljstva, znanja, ljubavi a u nekoliko posljednjih godina poeziju povezujemo s glazbenom i likovnom umjetnosti,” rekla je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Od Cesarićevog rođendana 10. siječnja do večerašnje završne prezentacije u sklopu projekta organizirano je niz kreativnih radionica, predavanja i susreta s književnicima.

TEKST: A. Nedela      FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn