OŠ DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA – Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje

Datum objave: 14. 10. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ prigodnim programom proslavili su Dane kruha. Na veseloj svečanosti ispunjenoj bojama, mirisima i okusima učenicima i djelatnicima škole pridružile su se pročelnica Upravnog odjela Grada Požege Maja Petrović i direktorica TZ Grada Požege Mirna Šimunović – Svoboda.

Cilj obilježavanja je osvijestiti važnost zahvalnosti za kruh,  ali i sve druge darove i plodove ljudskih ruku i prirode. “Također je važno naglasiti potrebu poštivanja, a ne bacanja hrane te potaknuti na pomaganje onima koji nemaju. Ovaj tjedan su obilježili i nacionalni Tjedan školskog doručka kojeg provode u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, kako bi podigli svijest o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete,” naglasila je ravnateljica škole mr.sc. Lidija Pecko.

Na izložbenim stolovima razredi su predstavili ono što vole ili što najbolje znaju pripremiti: stol s pekarskim proizvodima, zdravi stol s voćem i namirnicama, stol malih botaničara, stol riječi, English table, stol slatke matematike, stol kreativnih uradaka. Svečani program je upotpunjen je recitacijama, lutkarskim igrokazima i glazbenim nastupima učenika.

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn