OŠ DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA – Nagrađeni učenici i mentori državnih i županijskih natjecanja

Datum objave: 19. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Već tradicionalno, u organizaciji OŠ „Dobriša Cesarić“, Požega, održana je svečanost nagrađivanja učenika i mentora. Svečanost koja okuplja “najbolje od najboljih” održana je u novoj školskoj sportskoj dvorani.

U izazovnoj školskoj godini obilježenoj epidemijom učenici su uspjeli ostvariti jedno od prva tri mjesta u gotovo svim predmetima na što je škola iznimno ponosna. Iza prvih mjesta na krije se velik rad, trud i odricanje. Učenicima i mentorima nagrade i priznanja uručila je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

Nagradu za osvojeno 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike osvojio je Marin Klarić, 8. a pod vodstvom mentora prof. Aleksandra Patajca. Marin Klarić osvojio je i 1. mjesto, na Županijskom natjecanju iz matematike, a njegov mentor bio je prof. Ivan Gavrić.  Učenik Filip Odobašić, 7. b, sudjelovao na Državnoj razini LiDraNo 2021. Svoju školu i Županiju predstavio je samostalnim novinarskim radom. Mentorica učeniku bila je prof. Blanka Đimoti Zima. Na Županijskom natjecanju iz matematike sudjelovao je i Matej Miličević 6. c koji je osvojio 3. mjesto pod vodstvom mentorice prof. Marija Glibo Čuljak.

Laura Pavičić, učenica 8. b razreda na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika osvojila je 2. mjesto. Učenica je ostvarila zavidno treće mjesto na Natjecanju iz engleskoga jezika na državnoj razini pod mentorstvom prof. Kristine Pavličević. Laura Pavičić osvojila je i treću nagradu na natječaju u organizaciji EUNICroatia @ Hay Festival Europa 28 s kratkim filmom Human Rights. Učenik 8. a razreda Marko Budimir na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika osvojio je 2. mjesto, a Marin Solina, 8. c 3. mjesto. Njihova mentorica bila je prof. Kristina Pavličević.

Učenici su i ove godine bili iznimno uspješni na Županijskom natjecanju iz informatike. Luka Budimir učenik 5. a osvojio je 1. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije i 1. mjesto u kategoriji Algoritmi. Učenik Niko Radić osvojio je 1. mjesto u kategoriji Algoritmi, a Matej Miličević 2. mjesto u kategoriji Digitalne kompetencije. Učenik 8. razreda Marko Budimir osvojio je 1. mjesto u kategoriji Algoritmi i 2. mjesto u kategoriji Osnove informatike. Mentor učenicima bio je prof. Tomislav Balen.

Na Županijskom natjecanju iz biologije pod vodstvom mentorice prof. Julijane Madaj Prpić učenici su također ostvarili zapažene rezultate: Marin Klarić, 8. a ostvario je 1. mjesto, Noah Odobašić, 8. a 2. mjesto i Andrea Halas, 8.c 3. mjesto. Učenik Noah Odobašić, 8.a postigao je visoko 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz kemije. Učenika je također pripremala prof. Julijana Madaj Prpić. OŠMarin Klarić i Noah Odobašić sudjelovali su i na Državnom natjecanju iz biologije i kemije te postigli iznimne rezultate.

Učenik Filip Odobašić, 7. b ostvario je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti pod vodstvom mentora prof. Vinka Tadića. Gabriela Turković, 7.a na natjecanju iz Tehničke kulture – maketarstvo i modelarstvo, ostvarila je 3. mjesto. Njen mentor bio je prof. Franjo Kvesić.

Učenik Marko Budimir nagrađen je za izvrsnost i od Grada Požege. Škola je izabrala Marka Budimira, učenika 8. a razrednog odjela koji je svojim zapaženim rezultatima promovirao i sebe i školu, ali i svoj grad. Marko je i u prošloj školskoj godini išao na dva državna natjecanja: iz informatike i osvojio 6. mjesto te na državno natjecanje iz odbojke. Ove školske godine prijavio je gotovo sva školska natjecanja, te prošao dalje na županijska natjecanja iz čak šest predmeta: njemačkog jezika, engleskog jezika, matematike, biologije, informatike i geografije. “Drago nam je što učenici na ovaj način promoviraju svoju školu, svoj grad i svoju županiju te stječu nova prijateljstva i iskustva,” naglasila je ravnateljica škole Zvjezdana Krip.

IZVOR: OŠ D. Cesarić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn