OŠ BRAĆE RADIĆA U PAKRACU: Održana završna konferencija istraživačkog projekta „Vršnjačko nasilje u doba koronakrize“

Datum objave: 23. 2. 2022. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – U prostorijama Osnovne škole braće Radića u Pakracu 23. veljače održana je završna konferencija istraživačkog projekta „Vršnjačko nasilje u doba koronakrize“. U projektu je kao partner sudjelovala i PU požeško-slavonska.

Na završnoj konferenciji su bili prisutni profesorica pedagogije Željka Maic koja je prezentirala rezultate istraživačkog projekta kao i preventivne programe škole, pročelnica Ureda Grada Pakraca Ivana Šušnjić, kao i požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha, policijski službenik prevencije Ravnateljstva policije Dražen Laklija te državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Praktični cilj istraživanja bio je identificirati osnovne aspekte problema i pojavne oblike vršnjačkoga nasilja u ovoj školi, a napose za vrijeme trajanja koronakrize. Kako je istaknuto, dobiveni rezultati temelj su za realizaciju budućih preventivnih aktivnosti i projekata, odnosno za osmišljavanje programa mjera za sprečavanje i suzbijanje vršnjačkoga nasilja koje škola provodi samostalno ili u suradnji s policijskom upravom ili s drugim institucijama koje imaju isti cilj.

U ime Ravnateljstva policije prisutnima se obratio policijski službenik Službe prevencije Dražen Laklija koji je izjavio da je unazad pet godina došlo do smanjenja vršnjačkog nasilja, no zbog trenutne koronakrize porastao je broj nasilja na internetu te na društvenim mrežama.

Na konferenciji su također prisustvovali policijski službenici PU požeško-slavonske, načelnik PP Pakrac, profesori Osnovne škole Braće Radića te koordinatorica organizacije i voditeljica projekta Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“.

IZVOR: pozesko-slavonska-policija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn