OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA – Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje | Slavonski.hr

OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA – Obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Datum objave: 11. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenici i nastavnici Osnovne škole Antuna Kanižlića obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Već tradicionalno, manifestacija obilježavanja dana kruha održana je u školskom dvorištu.

Svaki razred uredio je svoj štand hranom i plodovima zemlje. Na stolovima su se našli proizvodi od brašna koje su napravili roditelji učenika, jesenski plodovi zemlje orasi, kestenje, šipak, jabuke, grožđe, tikvice, bundeve, ali i proizvodi  od plodova zemlje – ajvar, pekmezi, razni namazi. Svečanost je upotpunjena prigodnim programom koji su izveli učenici nižih razreda .Dio proizvoda i plodova učenici su, već po tradiciji darovali korisnicima požeškoga Caritasa.

“Tradicionalno, već petu godinu zaredom Dani kruha obilježavaju se na školskom igralištu i uključena je cijela škola, sva djeca, svi nastavnici. Pekarske proizvode pomogli su napraviti roditelji kako bi se svaki razred na svom štandu što ljepše predstavio, a već smo odvojili i posebne paketiće za Caritas,” rekla je voditeljica projekta Elvira Baričevac.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - sva prava pridržana
izrada stranice : exdizajn