OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA – Božićni sajam s humanitarnom i poduzetničkom notom

Datum objave: 12. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenici i nastavnici požeške Osnovne škole “Antuna Kanižlića” hvale vrijedno humanitarno djelovanje brižljivo njeguju kroz cijelu školsku godinu, a danas su humanost pokazali u blagdanskom ozračju. Tradicionalni Božićni sajam u školskom dvorištu koji je organizirala školska zadruga Pčelica ima za cilj prikupiti sredstva za učenike slabijeg imovnog stanja. Sajam je otvorio počasni predsjednik ŠZ Pčelica, požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Na Božićnom sajmu posjetitelji su po povoljnim cijenama mogli kupiti unikatne ukrase izrađene marljivim dječjim rukama, božićni nakit, domaće kolače, topli čaj i kakao i druge slastice. Sve je pripremljeno s puno truda i željom pomoći prijateljima da sudjeluju u terenskim nastavama, ali i razviti vlastite mogućnosti i kvalitete, naglasila voditeljica projekta Renata Marinić, učiteljica tehničke kulture.

“Ovaj projekt, kojeg realiziramo proteklih osam godina tijekom mjeseca prosinca, osim humanitarne note kojom potičemo učenike na empatiju, altruizam i solidarnost, ima i onu poduzetničku notu gdje razvijamo njihovu kreativnost, osjećaj i potrebu za timskim radom. Uz to povezujemo teoriju i prasku u nastavnom procesu te omogućujemo učenicima da se kroz simulaciju samog poduzetništva, unutar učeničke zadruge koja je organizator ovog sajma, okušaju u životnim i svakodnevnim situacijama,” naglasila je Renata.

“Čestitam vam i zahvaljujem što kod naših najmlađih razvijate empatiju i pomažete onima koji nisu te sreće da mogu dobiti baš sve što požele. Drago mi je doći na ovaj sajam, ovdje se uvijek osjeti puno ljubavi i dobrih emocija kakve trebamo gajiti jedni prema drugima,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn