OŠ ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA: EARTH – novi Erasmus+ projekt

Datum objave: 07. 9. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Ciljevi projekta su poduzetničko učenje – obrazovanje za poduzetništvo, zapošljivost i razvoj zajednice, povećanje kompetencije učenika i nastavnika kroz aktivno i kreativno poduzetničko učenje, te omogućavanje učenicima razvijanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku te digitalnih kompetencija.

OŠ Antuna Kanižlića sudjeluje kao partner u međunarodnom projektu Erasmus+. Riječ je o Erasmus+ projektu Ključna aktivnost 2 u području odgoja i općeg obrazovanja pod nazivom EARTH – Essence of Agriculture and Rural Traditional Hospitality. Projekt traje od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2024. godine. Nositelj projekta je Fjolbrautaskolinn í Gardabae s Islanda Gardabaer, dok su škole partneri na projektu Agrupamento de Escolas Dr. João Araújo Correira – Peso da Régua iz Portugala, Osnovna škola Antuna Kanižlića iz Požege, Istituto Statale d’Istruzione Superiore “Pitagora” – Montalbano Jonico iz Italije, 2 Geniko Lykeio Chalkidas iz Grčke i I.E.S. Alhaken II – Cordoba iz Španjolske.

Ciljevi projekta su poduzetničko učenje – obrazovanje za poduzetništvo, zapošljivost i razvoj zajednice, povećanje kompetencije učenika i nastavnika kroz aktivno i kreativno poduzetničko učenje, osiguravanje obrazovanja za poticanje potreba ruralnih zajednica kako bi se poboljšala njihova konkurentnost i poduzetničke vještine, održavanje razvoja okoliša u ruralnim zajednicama, podizanje status strukovnog obrazovanja kroz inovacijsko i poduzetničko obrazovanje, poboljšanje poslovnih partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju s ciljem promicanja učenja temeljenog na radu u ruralnim područjima, te omogućavanje učenicima razvijanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku te digitalnih kompetencija.

Projekt EARTH izravno će doprinijeti viziji EU-a o omogućavanju i poticanju zanimljivog pristupa razvoju i provedbi multidisciplinarnog europskog okvira kompetencija u kontekstu cjeloživotnog učenja za razvoj i primjenu znanja, vještina i stavova građana, posebno mladih ljudi, o obrazovanju za inovacije i poduzetništvo i održivi razvoj, kako je navedeno u Preporuci Vijeća EU-a o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje. Vrijednost projekta je 250.000,00 € raspodijeljeno među školama partnerima. Iznos se financira od Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU zemlje koordinatora.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn